za diabetike
KETO jagodni cheesecake je izjemno sočna sladica, ki jo lahko postrežemo ob vsaki priložnosti.
Za osnovo smo izbrali našo lešnikovo razmaščeno moko, ki se odlično poda nadevu in kremi. Moko odlikuje visoka vsebnost beljakovin, kar je ob okusu še en dodaten plus.
Ker gre za KETO jagodni cheesecake pa se v nadevu znajde tudi naša jagodna marmelada brez dodanega sladkorja.
Pečico segrejemo na 180°C. Globok pekač do polovice napolni z vodo in ga položimo na najnižji nivo v pečici.
V posodi zmešamo lešnikovo moko, ščepec soli, 8 žlic stopljenega kokosovega masla in vodo. Enakomerno zmešamo sestavine, jih stresemo v pekač (premera 26 cm), enakomerno razporedimo in pritisnemo ob dno.
Prvo plast premažemo z jagodno marmelado brez obresti. Sveže jagode operemo, jih narežemo na majhne kose in potresemo nad marmelado.
Kremni sir naj bo sobne temperature. Dodamo mu preostale sestavine (kokosov jogurt, vanilijo, eritritol) in vse skupaj z mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Mešanico previdno nadevamo nad jagodno plast.
Cheesecake postavimo na rešetko na sredini pečice, pekač z vodo pa še naprej pustimo v pečici.
Pečemo 35 minut in med peko ne odpiramo pečice. Ko ta čas preteče, pečice še vedno ne odpremo, le izklopimo gretje in cheesecake tam pustimo še 5 minut.
Ko ga vzamemo s pečice, bo na videz deloval nedokončan, a ga ''zaključi'' hlajenje. 20 minut ga pustimo na sobni temperaturi, nato ga postavimo v hladilnih čez noč.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.