/
/
KETO jagodni cheesecake

KETO jagodni cheesecake

Svežina na svežino!

KETO jagodni cheesecake je izjemno sočna sladica, ki jo lahko postrežemo ob vsaki priložnosti.

Za osnovo smo izbrali našo lešnikovo razmaščeno moko, ki se odlično poda nadevu in kremi. Moko odlikuje visoka vsebnost beljakovin, kar je ob okusu še en dodaten plus.

Ker gre za KETO jagodni cheesecake pa se v nadevu znajde tudi naša jagodna marmelada brez dodanega sladkorja.

Število obokov: 8
Celoten čas: 60
minut
Sestavine za osnovo:
Lešnikova razmaščena moka
150
g
Lešnikova razmaščena moka
150
g
Eritritol v prahu z magnezijem
50
g
Eritritol v prahu z magnezijem
50
g
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Kokosova maščoba
8
Kokosova maščoba
8
Voda
100
ml
Voda
100
ml
Sestavine za nadev:
Jagodna marmelada brez obresti
100
g
Jagodna marmelada brez obresti
100
g
Sveže jagode
200
g
Sveže jagode
200
g
Sestavine za kremo:
Kremni sir
800
g
Kremni sir
800
g
Kokosov jogurt
200
g
Kokosov jogurt
200
g
Burbonska vanilija v prahu
2
ČŽ
Burbonska vanilija v prahu
2
ČŽ
Eritritol v prahu z magnezijem
50
g
Eritritol v prahu z magnezijem
50
g
keto jagodni cheesecake
Postopek priprave
Najprej:

Pečico segrejemo na 180°C. Globok pekač do polovice napolni z vodo in ga položimo na najnižji nivo v pečici.

V posodi zmešamo lešnikovo moko, ščepec soli, 8 žlic stopljenega kokosovega masla in vodo. Enakomerno zmešamo sestavine, jih stresemo v pekač (premera 26 cm), enakomerno razporedimo in pritisnemo ob dno.

Nato:

Prvo plast premažemo z jagodno marmelado brez obresti. Sveže jagode operemo, jih narežemo na majhne kose in potresemo nad marmelado.

Kremni sir naj bo sobne temperature. Dodamo mu preostale sestavine (kokosov jogurt, vanilijo, eritritol) in vse skupaj z mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Mešanico previdno nadevamo nad jagodno plast.

Cheesecake postavimo na rešetko na sredini pečice, pekač z vodo pa še naprej pustimo v pečici.

In na koncu:

Pečemo 35 minut in med peko ne odpiramo pečice. Ko ta čas preteče, pečice še vedno ne odpremo, le izklopimo gretje in cheesecake tam pustimo še 5 minut.

Ko ga vzamemo s pečice, bo na videz deloval nedokončan, a ga ''zaključi'' hlajenje. 20 minut ga pustimo na sobni temperaturi, nato ga postavimo v hladilnih čez noč.

Z našimi sestavinami je ustvarjala Krožnik za sosedo.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami
Pajs brez obresti d.o.o. 2022 - 2024. Vse pravice pridržane.

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.

Izdelek je dodan v košarico.