Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
KETO ferrero rocher brez peke in mlečnin
keto ferrero rocher brez peke pajs brez obresti

KETO ferrero rocher brez peke in mlečnin

Ferrero rocher brez peke in brez mlečnin!

KETO Ferrero Rocher brez peke in brez mlečnin so hitro pripravljena VEGANSKA poslastica, ki je čisto brez dodanega sladkorja, po okusu pa kroglice zelo spominjajo na zelo znane pralineje.

Ferrero Rocher okus v receptu smo dobili z uporabo naše ene in edine Pajsotelle - slastnega naravnega čokoladno-lešnikovega namaza, ki vsebuje najmanj 67% delež lešnikov in je primeren za vse načine prehranjevanja - tudi za diabetike in KETO. V Pajsotelli ni v nobeni obliki dodanega sladkorja, za sladkost v njej pa namesto slednjega poskrbi naravni eritritol.

 

Celoten čas: 40
minut
Čas priprave: 10
minut
Število obokov: 12

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
vegansko
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Razmaščena mandljeva moka
115
g
Razmaščena mandljeva moka
115
g
Pajsotella
150
g
Pajsotella
150
g
Kakav brez sladkorja
30
g
Kakav brez sladkorja
30
g
Drobno nasekljani praženi lešniki
50
g
Drobno nasekljani praženi lešniki
50
g
Voda
50-65
g
Voda
50-65
g
Sestavine za preliv:
Temna čokolada brez sladkorja
70
g
Temna čokolada brez sladkorja
70
g
Nasekljani praženi lešniki
50
g
Nasekljani praženi lešniki
50
g
Rastlinsko olje ali druga tekoča maščoba
2
Rastlinsko olje ali druga tekoča maščoba
2
Postopek priprave
Najprej:

V posodi zmešamo mandljevo moko, kakav v prahu in drobno nasekljane pražene lešnike. Dodamo 50 g vode in Pajsotello ter dobro premešamo, da nastane kompaktna masa, iz katere lahko oblikujemo kroglice. Če je zmes presuha, dodamo še kakšno jedilno žlico vode, če je pa prevlažna pa še kakšno jedilno žlico moke.
Oblikujemo kroglice, jih odložimo na pekač in se lotimo preliva.

In nato:

Temno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli in ji primešamo olje. Dodamo nasekljane pražene lešnike in premešamo.

Nato pa prekrijemo kroglice s pripravljenim prelivom, pri tem pa si pomagamo z zobotrebcem: V kroglico vstavimo zobotrebec in jo z vseh strani prelijemo s prelivom. Prelito kroglico postavimo na pladenj ali raven krožnik, ponovimo postopek z vsemi kroglicami in jih nato postavimo v hladilnik za 30 minut, da se čokolada ohladi.

Ko so kroglice ohlajene, samo še izvlečemo zobotrebce in že pajsamo.

Dobro vedeti

Mandljevo moko v receptu lahko nadomestimo tudi z makadamijevo.

Se boš lotil/a recepta? Ne pozabi na glavno sestavino, Pajsotello!
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Nina Zorčič

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
lchf stracciatella
10
minuta
1
LCHF stracciatella