za diabetike
KETO Ferrero Rocher brez peke in brez mlečnin so hitro pripravljena VEGANSKA poslastica, ki je čisto brez dodanega sladkorja, po okusu pa kroglice zelo spominjajo na zelo znane pralineje.
Ferrero Rocher okus v receptu smo dobili z uporabo naše ene in edine Pajsotelle - slastnega naravnega čokoladno-lešnikovega namaza, ki vsebuje najmanj 67% delež lešnikov in je primeren za vse načine prehranjevanja - tudi za diabetike in KETO. V Pajsotelli ni v nobeni obliki dodanega sladkorja, za sladkost v njej pa namesto slednjega poskrbi naravni eritritol.
V posodi zmešamo mandljevo moko, kakav v prahu in drobno nasekljane pražene lešnike. Dodamo 50 g vode in Pajsotello ter dobro premešamo, da nastane kompaktna masa, iz katere lahko oblikujemo kroglice. Če je zmes presuha, dodamo še kakšno jedilno žlico vode, če je pa prevlažna pa še kakšno jedilno žlico moke.
Oblikujemo kroglice, jih odložimo na pekač in se lotimo preliva.
Temno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli in ji primešamo olje. Dodamo nasekljane pražene lešnike in premešamo.
Nato pa prekrijemo kroglice s pripravljenim prelivom, pri tem pa si pomagamo z zobotrebcem: V kroglico vstavimo zobotrebec in jo z vseh strani prelijemo s prelivom. Prelito kroglico postavimo na pladenj ali raven krožnik, ponovimo postopek z vsemi kroglicami in jih nato postavimo v hladilnik za 30 minut, da se čokolada ohladi.
Ko so kroglice ohlajene, samo še izvlečemo zobotrebce in že pajsamo.
Mandljevo moko v receptu lahko nadomestimo tudi z makadamijevo.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.