Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
Keto Cheesecake
keto cheesecake

Keto Cheesecake

Boljšega cheesecake-a ne boste jedli nikjer …

Boljšega cheesecake-a ne boste jedli nikjer …

Čisto zares! Cheesecake po tem receptu se zlahka primerja s tistimi, ki jih dobite pri gostinskih profesionalcih! 🙂

Poleg tega pa EN KOŠČEK vsebuje SAMO 4 g OH-jev!

Cheesecake POPOLNOMA ustreza KETO načinu prehranjevanja, kar pomeni, da je BREZ SLADKORJA in BREZ GLUTENA, za sladico pa si ga lahko brez dileme privoščite tudi DIABETIKI in tisti, ki se držite LCHF prehranjevanja.

Če izpustimo kremo in ne dodamo jagod, pečeno maso pa na koncu razdelimo na 12 kosov, bo en vseboval SAMO 4 g OH-jev!

Celoten čas: 4
ure
Čas priprave: 10
minut
Število obokov: 12

Načini prehranjevanja

za diabetike
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za osnovo
Razmaščena mandljeva moka
200
g
Razmaščena mandljeva moka
200
g
Razmaščena kokosova moka
40
g
Razmaščena kokosova moka
40
g
Maslo
180
g
Maslo
180
g
Eritritol v prahu z magnezijem
30
g
Eritritol v prahu z magnezijem
30
g
Pecilni prašek
1
ČŽ
Pecilni prašek
1
ČŽ
Sestavine za nadev
Kremni sir
450
g
Kremni sir
450
g
Kisla smetana
200
g
Kisla smetana
200
g
Jajca
3
Jajca
3
Eritritol v prahu z magnezijem
150
g
Eritritol v prahu z magnezijem
150
g
Naribana limonina lupina
1
žlički
Naribana limonina lupina
1
žlički
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Sestavine za kremo
Kremni sir
50
g
Kremni sir
50
g
Mascarpone
50
g
Mascarpone
50
g
Limonin ekstrakt
po okusu
Limonin ekstrakt
po okusu
Postopek priprave
Najprej

Najprej pripravimo osnovo. Zmešamo suhe sestavine in jim dodamo maslo (nujno mora biti sobne temperature, ne stopljeno ali trdo!).

Maso dobro pregnetemo, z njo obložimo okrogli pekač, ki ga damo v hladilnik za cca. 10 min. Ko se masa ohladi, jo pečemo 15-20 min pri 150°C, dokler ni lepe zlate barve.

Nato:

Med peko pripravimo nadev za cheesecake. Nujno je, da so prav vse sestavine sobne temperature in ne naravnost iz hladilnika.

Z ročnim mešalnikom zmešamo kremni sir, kislo smetano, eritritol, vanilijo in limonino lupino. Nato eno po eno umešamo jajca.

Masa ne sme biti pregosta ali preveč tekoča.

Ko je kremna zmes pripravljena, jo prelijemo na vrh osnove. Pri pripravi te sladice je pomembna tudi pravilna priprava pekača:

V  večji – “navadni” štirioglati pekač za pečico nalijemo vodo (kolikor gre), naš okrogli pekač pa ovijemo z alu-folijo. Okrogli pekač postavimo v večjega – tistega, v katerega smo vlili vodo.  Alu folija prepreči morebitno uhajanje vode v cheesecake.

Potem pa:

Pečemo 50 minut pri 150°C, nato ugasnemo pečico, jo pripremo dovolj, da lahko iz nje uhaja zrak in pustimo cheesecake tako počivati 30 min, nato pa še 2-4 ure v hladilniku (odvisno od potrpežljivosti 😊).

Po želji lahko na vrh dodamo se kremo iz kremnega sira in mascarponeja z dodatkom limoninega ekstrakta (ali limoninega soka) in okrasimo z jagodami ali jagodičevjem po želji.

Skrivnost recepta je naša MANDLJEVA MOKA, ki na 100 g vsebuje SAMO 4 g OH-jev. Jo želiš poskusiti?
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
kokosova razmaščena moka
5,59 
Najnižja cena v 30 dneh: 7,99 €