za diabetike
Boljšega cheesecake-a ne boste jedli nikjer …
Čisto zares! Cheesecake po tem receptu se zlahka primerja s tistimi, ki jih dobite pri gostinskih profesionalcih! 🙂
Poleg tega pa EN KOŠČEK vsebuje SAMO 4 g OH-jev!
Cheesecake POPOLNOMA ustreza KETO načinu prehranjevanja, kar pomeni, da je BREZ SLADKORJA in BREZ GLUTENA, za sladico pa si ga lahko brez dileme privoščite tudi DIABETIKI in tisti, ki se držite LCHF prehranjevanja.
Če izpustimo kremo in ne dodamo jagod, pečeno maso pa na koncu razdelimo na 12 kosov, bo en vseboval SAMO 4 g OH-jev!
Najprej pripravimo osnovo. Zmešamo suhe sestavine in jim dodamo maslo (nujno mora biti sobne temperature, ne stopljeno ali trdo!).
Maso dobro pregnetemo, z njo obložimo okrogli pekač, ki ga damo v hladilnik za cca. 10 min. Ko se masa ohladi, jo pečemo 15-20 min pri 150°C, dokler ni lepe zlate barve.
Med peko pripravimo nadev za cheesecake. Nujno je, da so prav vse sestavine sobne temperature in ne naravnost iz hladilnika.
Z ročnim mešalnikom zmešamo kremni sir, kislo smetano, eritritol, vanilijo in limonino lupino. Nato eno po eno umešamo jajca.
Masa ne sme biti pregosta ali preveč tekoča.
Ko je kremna zmes pripravljena, jo prelijemo na vrh osnove. Pri pripravi te sladice je pomembna tudi pravilna priprava pekača:
V večji – “navadni” štirioglati pekač za pečico nalijemo vodo (kolikor gre), naš okrogli pekač pa ovijemo z alu-folijo. Okrogli pekač postavimo v večjega – tistega, v katerega smo vlili vodo. Alu folija prepreči morebitno uhajanje vode v cheesecake.
Pečemo 50 minut pri 150°C, nato ugasnemo pečico, jo pripremo dovolj, da lahko iz nje uhaja zrak in pustimo cheesecake tako počivati 30 min, nato pa še 2-4 ure v hladilniku (odvisno od potrpežljivosti 😊).
Po želji lahko na vrh dodamo se kremo iz kremnega sira in mascarponeja z dodatkom limoninega ekstrakta (ali limoninega soka) in okrasimo z jagodami ali jagodičevjem po želji.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!