/
/
Domača čokolada z jagodno kremo

Domača čokolada z jagodno kremo

Jagode in jogurt v čokoladnem oblivu!

Domača čokolada z jagodno kremo je odlična FIT sladica brez dodanega sladkorja. Naredimo lahko eno večjo ali več manjših čokoladic, kakor nam je ljubše.

V vsakem primeru gre za sladico, ki je super izbira za velike in majhne sladkosnede! Domača čokolada po tem receptu je primerna za LCHF, KETO in prehrano diabetikov.

V receptu smo uporabili našo TEMNO ČOKOLADO BREZ SLADKORJA, ki CELA vsebuje SAMO 0,5 g naravno prisotnih sladkorjev, našo čudovito KONJAK MOKO, brez katere si življenja sploh več ne predstavljamo in naš prvovrstni ERITRITOL V PRAHU Z MAGNEZIJEM, ki nikoli ne kristalizira in tako prepreči, da bi se v tvojih hladnih fit sladicah pojavilo tisto zoprno hrustanje eritritolovih kristalčkov.

Število obokov: 8
Celoten čas: 3
ure
Sestavine za polnilo:
Quark skuta ali skyr
500
g
Quark skuta ali skyr
500
g
Eritritol v prahu z magnezijem
60-80
g
Eritritol v prahu z magnezijem
60-80
g
Konjak moka
2
g
Konjak moka
2
g
Sveže jagode
120
g
Sveže jagode
120
g
Jagodna aroma
po želji
po okusu
Jagodna aroma
po želji
po okusu
Sestavine za preliv:
Temna čokolada brez sladkorja
200
g
Temna čokolada brez sladkorja
200
g
Kokosova maščoba
2
Kokosova maščoba
2
domača čokolada z jagodno kremo
Postopek priprave
Najprej:

V večji posodi zmešamo quark, eritritol v prahu in aromo jagode. Premešamo z železno metlico, da nastane enotna gosta zmes. Dodamo konjak moko in mešamo še kakšno minuto, da se vse poveže.

Dodamo sveže jagode (pretlačene ali narezane na majhne koščke) in na rahlo premešamo, da se enakomerno razporedijo po masi.

Nato:

Zmes prestavimo v manjši pekač, obložen s papirjem za peko, in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 3 ure ali pa kar čez noč, da se jogurtova krema strdi. Ko je krema strjena, jo narežemo na 8 enakih ploščic - po želji tudi na več ali manj. Odvisno, kako velike čokoladice želimo. :)

In na koncu:

V mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli stopimo temno čokolado in kokosovo maščobo. Premešamo, da nastane gladka, tekoča zmes.

Pripravljene ploščice oblijemo s čokolado in pustimo, da se čokolada strdi. Ker so ploščice zelo mrzle se bo čokolada na njih hitro strdila, zato jih moramo hitro in previdno obliti.

Ko so prelite, jih postavimo v hladilnik za 5-10 minut, da se čokolada do konca strdi.

Dobro vedeti:

Lahko naredimo eno večjo tablico (v obliki 100 g čokolade) ali več manjših.

Po želji lahko še spodnji del ploščic prekrijemo s čokolado: dno ohlajene čokoladice pomočimo v stopljeno čokolado, odložimo na papir za peko in ponovno postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Namesto jagod lahko uporabimo tudi maline ali kakšno drugo jagodičevje oz. sadje po izbiri.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami
Pajs brez obresti d.o.o. 2022 - 2024. Vse pravice pridržane.

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

DEtox knjižica receptov
-70%
Izvirna cena je bila: 9,99 €.Trenutna cena je: 2,99 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 2,99 €

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.

Izdelek je dodan v košarico.