za diabetike
Španski vetrci brez sladkorja - CEL PLADENJ španskih vetrcev po tem receptu vsebuje le ubogih 31 kcal! Fantastično, a ne?
In še nekaj je zelo super: Ni ti treba ločevati beljakov od rumenjakov, da narediš španske vetrce … Enostavno uporabiš naše naravne beljake v prahu in se izogneš packanju in ugotavljanju, kam z odvečnimi rumenjaki. Beljaki v prahu niso nič drugega kot naravni beljaki, ki smo jih posušili in zmleli, da ti olajšamo nadležne postopke priprave peciva - preizkusi jih na španskih vetrcih brez sladkorja.
Pečico segrejemo na 100°C in pekač obložimo s papirjem za peko.
Beljake v prahu prelijemo z odmerjeno vodo in jih stepemo v čvrst sneg. Nadaljujemo s stepanjem in postopoma dodajamo eritritol v prahu z dodatkom magnezija, nazadnje pa še ščepec soli.
Stepamo pri najvišji hitrosti še 7 do 8 minut, da dobimo lepo bel in čvrst sneg. Sneg zajemamo z žlico (1 žlica = 1 vetrc) in ga polagamo v pekač, vmes pa puščamo nekaj prostora. Vetrce pečemo oz. sušimo 90 minut.
Obvezno je, da se uporabi eritritol v prahu z dodatkom magnezija, saj z navadnim kristalnim eritritolom ti vetrci žal ne bodo uspeli.
Vrata pečice naj bodo med pečenjem oz. sušenjem vetrcev priprta. Tako lahko vlaga izpareva iz pečice. Najboljše, da med vratca in pečico nastavimo ročaj kuhalnice.
Za še lepšo obliko vetrcev lahko stepene beljake napolnimo v dresirno vrečko, če te nimamo, si lahko pomagamo s čisto vrečko za shranjevanje živil, tako da ji odrežemo majhen košček kota. Zmes v lepih oblikah nabrizgamo na pekač.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.