PALEO
Brez moke, sladkorja in brez mlečnin so prava LCHF puhasta poslastica, ki je polna beljakovin in primerna tudi za vse, ki sledite KETO načinu prehranjevanja – s čim palačinke serviramo je stvar izbire, Lana je izbrala fige, za vse, ki pazimo na vnos OH-jev pa seveda obstaja kar nekaj boljših izbir – nekaj smo jih napisali v zadnjem koraku recepta. 😉
V posodi v gladko zmes zmiksamo vse sestavine, razen mandljev v lističih. Masa, ki jo dobimo, je gosta in gladka.
Nato na zmernem ognju segrejemo ponev in pazimo, da se ponev ne segreje preveč – palačinke po tem receptu se pečejo nekoliko dlje časa na
zmernem ognju.
V ponev z žlico ali zajemalko vlijemo manjšo količino mase tako, da se oblikuje mini palačinka okrogle oblike – maso samo vlijemo v ponev in sama se razlije v obliko palačinke. Takoj za tem, ko maso vlijemo v ponev, potresemo nekaj mandljev v lističih, potem pa palačinke počasi popečemo še na drugi strani.
Ko so palačinke pečene, jih serviramo s PAJSOTELLO, stopljeno TEMNO ČOKOLADO, jagodičevjem, smetano, skuto, JAGODNO ali MARELIČNO marmelado brez sladkorja … In uživamo v puhasti strukturi brez obresti!
Če želiš res puhaste palačinke, beljake skupaj z vodo najprej zmiksaj v sneg in jim potem počasi vmešaj še vse ostale sestavine.
P.S. Mandljevo razmaščeno moko lahko nadomestite tudi z BIO mandljevo razmaščeno moko.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.