Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
Pohan sir

Pohan sir

Tako enostavno in tako okusno - pohan sir

Uživajte v hrustljavem in kremastem okusu tega slastnega pohanega sira, kateremu daje piko na i - Vlakninske drobtine.

Celoten čas: 20
minut
Čas priprave: 10
minut
Število obokov: 1

Poglej video recept

Play Video

Načini prehranjevanja

Low Carb
LCHF
KETO
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine
Sir gouda
125
g
Sir gouda
125
g
Vlakninske drobtine
Vlakninske drobtine
Jajca
1
Jajca
1
Olje za cvrtje
Olje za cvrtje
Postopek priprave
Samo en korak

Priprava pohanega sira je resnično enostavna, a ključna je pravilna tehnika, ki zagotavlja hrustljavost zunanjosti in mehkobo notranjosti sira. Sledite tem korakom, da dosežete popoln rezultat.

Prvi korak je izbira pravega sira. Najboljše je izbrati sir z dovolj maščobe, na primer mocarelo, cheddar ali gauda, saj se bodo te vrste sira lepo stopile in ustvarile kremasto notranjost, medtem ko bo zunanjost hrustljava.

Nato sira nežno narežite na želene kose. Debelejši kosi sira bodo ocvrti bolj enakomerno. Pripravite dve plitki posodi - eno z stepenim jajcem, drugo z z vlakninskimi drobtinami.

Prvič panirate sir tako, da ga najprej potopite v stepena jajca in nato v vlakninske drobtine. Poskrbite, da je sir enakomerno prekrit s plastjo moko-jajce-drobtine. Ta postopek ponovite še enkrat, da zagotovite, da bo panada trdno oblegala sir in bo zunanjost resnično hrustljava.

Pomembno je tudi, da paniran sir počiva v zamrzovalniku vsaj 2 uri. Lahko ga postavite v zamrzovalnik takoj po paniranju ali pa počaka, da se panada nekoliko posuši na zraku, nato pa ga zamrznete. Ta korak je ključen, saj zamrznjen sir zadrži obliko med cvrtjem in se manj stopi v olje, kar pripomore k hrustljavosti zunanjosti.

Ko je sir dovolj zamrznjen, ga lahko ocvrete. Segrejte olje v globokem cvrtniku na srednji temperaturi. Sir počasi spustite v vroče olje in ga ocvrite, dokler ni lepo zlato rjave barve, kar običajno traja 2-3 minute na vsaki strani, odvisno od debeline sira.

Ko je sir ocvrt, ga previdno odstranite iz olja in ga položite na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, da se odvečno olje vpije.

Postrežete ga lahko s priljubljeno omako ali solato. Uživajte v hrustljavem in kremastem okusu tega slastnega pohanega sira!

Poskusi vlakninske drobtine
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
LCHF Piščančji polpeti (1)
40
minut
2
LCHF Piščančji polpeti
keto cookie dough pajs brez obresti
30
minut
16
KETO cookie dough brez mlečnin in peke
zdrave palačinke
Zdrave palačinke iz zelene bananine moke

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Do brezplačne poštnine vam manjka še: 59,99  V trgovino
Košarica

Izdelek je dodan v košarico