Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
Orehova LCHF potica

Orehova LCHF potica

Orehova LCHF potica (5)
Obrok: Sladica, Malica
Celoten čas: 102
minut
Število obokov: 10

Bogato nadevana orehova potica - lepotica!

Orehova LCHF potica - ta bogato nadevana FIT potica je odlična izbira za praznike. Ker ne vsebuje žitnih mok ali dodanega sladkorja in je brez glutena, bo njen okus razveselil vse, ki se želite velikonočno sladkati na bolj zdrav način.

Načini prehranjevanja

za diabetike
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Sestavine za testo:
Stopljena maščoba
100
g
Stopljena maščoba
100
g
Kremni sir
250
g
Kremni sir
250
g
Jajca
4
Jajca
4
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Mandljeva razmaščena moka
200
g
Mandljeva razmaščena moka
200
g
Moka indijskega trpotca
50
g
Moka indijskega trpotca
50
g
Pecilni prašek
1
ČŽ
Pecilni prašek
1
ČŽ
Sol
1/2
žličke
Sol
1/2
žličke
Pomarančna lupinica v prahu
1/2
ČŽ
Pomarančna lupinica v prahu
1/2
ČŽ
Sestavine za orehov nadev:
Mleti orehi
300
g
Mleti orehi
300
g
Kisla smetana
2
dl
Kisla smetana
2
dl
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Jajca
1
Jajca
1
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Burbonska vanilija v prahu / vanilijeva aroma
po okusu
Burbonska vanilija v prahu / vanilijeva aroma
po okusu
Rum
po okusu
Rum
po okusu
Postopek priprave
Priprava testa

Za Orehovo LCHF potco, si najprej pripravimo testo. Vse sestavine za testo dobro premešamo in zamesimo testo, ki ga za cca. 1 uro (ne več) postavimo v hladilnik. Med tem si pripravimo nadev*.  Ohlajeno testo med dvema papirjema za peko razvaljamo na enakomerno debel na kvadrat, širine 50 cm (oz. kolikor nam dopušča velikost pekača) in dolžine vsaj 60 cm.

Nadev:

Mlete orehe, sladkor, jajci, kislo smetano, začimbe in rum zmešamo v homogeno zmes. Če je nadev preredek – lahko dodamo kakšno žičko mandljeve moke.

Sestavljenje in peka:

Na razvaljano testo enakomerno namažemo makov nadev (tam, kjer bomo zaključili z zvijanjem pustimo nenamazan rob, da nam nadev ne bo lezel ven). Namazano testo zvijemo in postavimo v namaščen pekač.

Z zobotrebcem ali špilo večkrat prebodemo potico po celem zgornjem delu. Da se med peko zgornji del ne zasmodi preveč, jo pokrijemo s papirjem za peko.

Pečemo 45 minut na 175°C – stanje peke preverimo z zobotrebcem.

Vročo potico zavijemo v serviet, da počiva ter se počasi ohladi. Ohlajeno makovo potico razrežemo.

Dobro vedeti:

Količine sestavin v receptu zadostujejo za 50 cm pekač za kruh.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.