za diabetike
Orehova LCHF potica - ta bogato nadevana FIT potica je odlična izbira za praznike. Ker ne vsebuje žitnih mok ali dodanega sladkorja in je brez glutena, bo njen okus razveselil vse, ki se želite velikonočno sladkati na bolj zdrav način.
Za Orehovo LCHF potco, si najprej pripravimo testo. Vse sestavine za testo dobro premešamo in zamesimo testo, ki ga za cca. 1 uro (ne več) postavimo v hladilnik. Med tem si pripravimo nadev*. Ohlajeno testo med dvema papirjema za peko razvaljamo na enakomerno debel na kvadrat, širine 50 cm (oz. kolikor nam dopušča velikost pekača) in dolžine vsaj 60 cm.
Mlete orehe, sladkor, jajci, kislo smetano, začimbe in rum zmešamo v homogeno zmes. Če je nadev preredek – lahko dodamo kakšno žičko mandljeve moke.
Na razvaljano testo enakomerno namažemo makov nadev (tam, kjer bomo zaključili z zvijanjem pustimo nenamazan rob, da nam nadev ne bo lezel ven). Namazano testo zvijemo in postavimo v namaščen pekač.
Z zobotrebcem ali špilo večkrat prebodemo potico po celem zgornjem delu. Da se med peko zgornji del ne zasmodi preveč, jo pokrijemo s papirjem za peko.
Pečemo 45 minut na 175°C – stanje peke preverimo z zobotrebcem.
Vročo potico zavijemo v serviet, da počiva ter se počasi ohladi. Ohlajeno makovo potico razrežemo.
Količine sestavin v receptu zadostujejo za 50 cm pekač za kruh.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.