Hey, gost!
Velika izbira za vsako dieto

- Recepti -

Nizkohidratna jabolčna pita brez glutena

Nizkohidratna jabolčna pita brez glutena pajs brez obresti

Baje, da je to najboljša jabolčna pita, ever!

Pita brez glutena s svežimi jabolki in hrustljavim testom, je po mnenju naše stranke Nine, ki nam je recept poslala, najboljša pita, kar se jih da narediti in pojesti!

Jabolčna pita brez glutena je fina, hrustljava, sladka brez dodanega sladkorja, skupaj se drži brez glutena, slastna pa je kljub nizkemu deležu ogljikovih hidratov - če si na res strogem LCHF/KETO lahko jabolka iz recepta zamenjaš z enako količino kateregakoli drugega sadja.

Glavna zvezda recepta je naša MANDLJEVA razmaščena moka, ki na 100 g vsebuje le 4 g ogljikovih hidratov, v sladicah in drugih jedeh pa ne pušča priokusa po marcipanu. Super je tako za pripravo sladkih kot slanih jedi!

Se boš lotil/a recepta? Ne pozabi na glavno sestavino testa!

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja

Hranilne vrednosti

Kalorije
257
kcal
Maščobe
24
g
Ogljikovi hidrati
8.9
g
Beljakovine
8.3
g
Celoten čas
75
minut
Čas priprave
30
minut
Čas kuhanja
45
minut
Sestavine za testo:
Mandljeva razmaščena moka
190
g
Mandljeva razmaščena moka
190
g
Kokosova razmaščena moka
2 (poravnani)
Kokosova razmaščena moka
2 (poravnani)
Eritritol v prahu z magnezijem
1 (poravnana) JŽ + 20 g
Eritritol v prahu z magnezijem
1 (poravnana) JŽ + 20 g
Soda bikarbona
1/2
ČŽ
Soda bikarbona
1/2
ČŽ
Konjak moka
1/2
ČŽ
Konjak moka
1/2
ČŽ
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Stopljeno maslo
200
g
Stopljeno maslo
200
g
Narezani mandlji
za dekoracijo, po želji
Narezani mandlji
za dekoracijo, po želji
Sestavine za nadev:
Olupljena in očiščena jabolka
500
g
Olupljena in očiščena jabolka
500
g
Stopljeno maslo
70
g
Stopljeno maslo
70
g
Cimet v prahu
1
ČŽ
Cimet v prahu
1
ČŽ
Eritritol v prahu z magnezijem
1 (poravnana)
Eritritol v prahu z magnezijem
1 (poravnana)
Limonin sok
2
Limonin sok
2
Postopek priprave

Dobro vedeti

Biskvit in nadev po tem receptu sta približno v razmerju 1:1. V primeru, da želimo več testa/nadeva, ustrezno povečamo količino sestavin.

500 g jabolk v receptu nanese cca. 5 srednje velikih jabolk. Lahko jih zamenjamo z enako količino drugega poljubnega sadja.

Dober tek!
Kupi sestavine

Deli s prijatelji!

Pajs priporoča
Recept meseca
Zanimivosti
Še vedno grizeš?

Začni pajsati!

Še vedno grizeš?
Začni pajsati!

Piškotki in zasebnost

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.

Košarica