/
/
Nizkohidratna jabolčna pita brez glutena

Nizkohidratna jabolčna pita brez glutena

Video postopek priprave

Play Video

Baje, da je to najboljša jabolčna pita, ever!

Pita brez glutena s svežimi jabolki in hrustljavim testom, je po mnenju naše stranke Nine, ki nam je recept poslala, najboljša pita, kar se jih da narediti in pojesti!

Jabolčna pita brez glutena je fina, hrustljava, sladka brez dodanega sladkorja, skupaj se drži brez glutena, slastna pa je kljub nizkemu deležu ogljikovih hidratov - če si na res strogem LCHF/KETO lahko jabolka iz recepta zamenjaš z enako količino kateregakoli drugega sadja.

Glavna zvezda recepta je naša MANDLJEVA razmaščena moka, ki na 100 g vsebuje le 4 g ogljikovih hidratov, v sladicah in drugih jedeh pa ne pušča priokusa po marcipanu. Super je tako za pripravo sladkih kot slanih jedi!

Število obokov: 12
Celoten čas: 75
minut
Sestavine za testo:
Mandljeva razmaščena moka
190
g
Mandljeva razmaščena moka
190
g
Kokosova razmaščena moka
2 (poravnani)
Kokosova razmaščena moka
2 (poravnani)
Eritritol v prahu z magnezijem
1 (poravnana) JŽ + 20 g
Eritritol v prahu z magnezijem
1 (poravnana) JŽ + 20 g
Soda bikarbona
1/2
ČŽ
Soda bikarbona
1/2
ČŽ
Konjak moka
1/2
ČŽ
Konjak moka
1/2
ČŽ
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Stopljeno maslo
200
g
Stopljeno maslo
200
g
Narezani mandlji
za dekoracijo, po želji
Narezani mandlji
za dekoracijo, po želji
Sestavine za nadev:
Olupljena in očiščena jabolka
500
g
Olupljena in očiščena jabolka
500
g
Stopljeno maslo
70
g
Stopljeno maslo
70
g
Cimet v prahu
1
ČŽ
Cimet v prahu
1
ČŽ
Eritritol v prahu z magnezijem
1 (poravnana)
Eritritol v prahu z magnezijem
1 (poravnana)
Limonin sok
2
Limonin sok
2
Nizkohidratna jabolčna pita brez glutena pajs brez obresti
Postopek priprave
Najprej:

Pečico segrejemo na 180°C. V eno maso zmešamo mandljevo in kokosovo moko, 20 g eritritola z magnezijem, sodo bikarbono, konjak moko in sol. Maslo segrejemo in dodamo masi. Mešamo, dokler ne nastane »pesek« oziroma »nadrobljena« masa, v obliki kamenčkov. Nekje 2/3 mase (1/3 bomo uporabili za vrhnjo plast) presipamo v pekač, obložen s papirjem za peko - z rokami pritiskamo na maso tako dolgo, da ustvarimo spodnjo plast pite oziroma biskvit. Pečemo 10 minut.

Preostanku mase dodamo 1 ravno jedilno žlico eritritola z magnezijem, premešamo in postavimo v hladilnik.

In nato:

V posodo za kuhanje damo vse sestavine za nadev (jabolka narežemo na poljubno obliko – manjši kot so kosi, hitreje bo skuhano). Kuhamo približno 20 min (odvisno od velikosti narezanih jabolk) oziroma tako dolgo, da se jabolka zmehčajo (pri peki se ne bodo dodatno zmehčala, zato pri kuhanju dosezi mehkobo, ki jo želiš). Med kuho večkrat premešamo.

Na spodnjo plast pite enakomerno razporedimo jabolčni nadev. Na koncu dodamo še vrhnjo plast, ki se je hladila v hladilniku. Najbolje, da samo potresemo vsebino iz posode, da se ohranijo »grudice« mase, saj je ravno v teh grudicah čar te pite. Po želji dodamo še narezane mandlje.

Pečemo 30 minut oziroma dokler vrhnja plast ne porjavi (čas je odvisen od pečice). Pita je najboljša še topla, saj je sočna in mehka. V hladilniku je lahko hranimo do 3 dni.

Dobro vedeti:

Biskvit in nadev po tem receptu sta približno v razmerju 1:1. V primeru, da želimo več testa/nadeva, ustrezno povečamo količino sestavin.

500 g jabolk v receptu nanese cca. 5 srednje velikih jabolk. Lahko jih zamenjamo z enako količino drugega poljubnega sadja.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
konjak moka 1
-15%
Izvirna cena je bila: 7,99 €.Trenutna cena je: 6,79 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 6,79 €

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami
Pajs brez obresti d.o.o. 2022 - 2024. Vse pravice pridržane.

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.

Nič se ni našlo

Izdelek je dodan v košarico.