Pita brez glutena s svežimi jabolki in hrustljavim testom, je po mnenju naše stranke Nine, ki nam je recept poslala, najboljša pita, kar se jih da narediti in pojesti!
Jabolčna pita brez glutena je fina, hrustljava, sladka brez dodanega sladkorja, skupaj se drži brez glutena, slastna pa je kljub nizkemu deležu ogljikovih hidratov - če si na res strogem LCHF/KETO lahko jabolka iz recepta zamenjaš z enako količino kateregakoli drugega sadja.
Glavna zvezda recepta je naša MANDLJEVA razmaščena moka, ki na 100 g vsebuje le 4 g ogljikovih hidratov, v sladicah in drugih jedeh pa ne pušča priokusa po marcipanu. Super je tako za pripravo sladkih kot slanih jedi!
Biskvit in nadev po tem receptu sta približno v razmerju 1:1. V primeru, da želimo več testa/nadeva, ustrezno povečamo količino sestavin.
500 g jabolk v receptu nanese cca. 5 srednje velikih jabolk. Lahko jih zamenjamo z enako količino drugega poljubnega sadja.
Deli s prijatelji!
Specializirana spletna trgovina za
LCHF, KETO in PALEO prehrano.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.