Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
LCHF skutni zavitek
lchf skutni zavitek

LCHF skutni zavitek

Odličen recept brez obresti!

LCHF skutni zavitek je z nami delila Marjeta, ki je ta odličen recept pripravila iz naših sestavin.

LCHF skutni zavitek je nizkohidraten in primeren za vse, ki pazite na vnos OH-jev. Po želji lahko namesto skutinega pripravite tudi zavitek s kakšnim drugim nadevom po vaši izbiri.

Marjeta je v testu odlično skombinirala naše moke – KOKOSOVO, MANDLJEVO in KONJAK moko, ki skupaj poskrbijo, da se testo lepo razvalja in je hkrati okusno ter nizkohidratno.

Tudi naslednji dan je naš LCHF zavitek še vedno odličen – ne strdi se in ne postane zbit, zato lahko v njem uživamo dlje časa – če nam seveda uspe prihraniti kakšen košček.

Celoten čas: 80
minut
Čas priprave: 30
minut
Število obokov: 1

Načini prehranjevanja

za diabetike
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za testo:
Mandljeva razmaščena moka
100
g
Mandljeva razmaščena moka
100
g
Kokosova razmaščena moka
40
g
Kokosova razmaščena moka
40
g
Maslo (ohlajeno)
100
g
Maslo (ohlajeno)
100
g
Kremni sir (ohlajen)
60
g
Kremni sir (ohlajen)
60
g
Konjak moka
1
žlička
Konjak moka
1
žlička
Jabolčni kis
3
Jabolčni kis
3
Jajce (rahlo stepeno)
1
Jajce (rahlo stepeno)
1
Himalajska sol
1/4
žličke
Himalajska sol
1/4
žličke
Pecilni prašek
1/2
žličke
Pecilni prašek
1/2
žličke
Sestavine za nadev:
Nepasirana skuta
250
g
Nepasirana skuta
250
g
Kisla smetana
60
g
Kisla smetana
60
g
Rumenjak
2
Rumenjak
2
Limonina lupina in limonin sok
Limonina lupina in limonin sok
Eritritol v prahu z magnezijem
za posip
Eritritol v prahu z magnezijem
za posip
Beljak (za sneg)
2
Beljak (za sneg)
2
Postopek priprave
Najprej:

Za testo najprej v posodi zmešamo skupaj suhe sestavine, nato pa dodamo še kremni sir in maslo. Mešamo kar z vilicami, da dobimo drobtinam podobno zmes. Na koncu dodamo še kis in jajce in na hitro vgnetemo testo.

Testo postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro.

Vse sestavine za nadev – razen eritritola in beljakov – zmiksamo skupaj v enotno zmes. Beljake v ločeni posodi stepemo v sneg.

In na koncu:

Ohlajeno testo med dvema peki papirjema razvaljamo na debelino noža. Fino je, če dobimo čim lepši kvadrat.

Nadev razmažemo po testu (pazimo, da ne čisto do roba), ga posipamo z eritritolom, čez eritritol pa dodamo še beljakov sneg. Zapognemo robove in rahlo zvijemo.

Z ventilacijo pečemo 50 minut na 170°C.

Dobro vedeti

Zavitek se ne strdi in ne postane zbit, zato lahko v njem uživamo tudi več dni.

Se boš lotil/a recepta? Ne pozabi na mandljevo moko!
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti