za diabetike
LCHF skutni zavitek je z nami delila Marjeta, ki je ta odličen recept pripravila iz naših sestavin.
LCHF skutni zavitek je nizkohidraten in primeren za vse, ki pazite na vnos OH-jev. Po želji lahko namesto skutinega pripravite tudi zavitek s kakšnim drugim nadevom po vaši izbiri.
Marjeta je v testu odlično skombinirala naše moke – KOKOSOVO, MANDLJEVO in KONJAK moko, ki skupaj poskrbijo, da se testo lepo razvalja in je hkrati okusno ter nizkohidratno.
Tudi naslednji dan je naš LCHF zavitek še vedno odličen – ne strdi se in ne postane zbit, zato lahko v njem uživamo dlje časa – če nam seveda uspe prihraniti kakšen košček.
Za testo najprej v posodi zmešamo skupaj suhe sestavine, nato pa dodamo še kremni sir in maslo. Mešamo kar z vilicami, da dobimo drobtinam podobno zmes. Na koncu dodamo še kis in jajce in na hitro vgnetemo testo.
Testo postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro.
Vse sestavine za nadev – razen eritritola in beljakov – zmiksamo skupaj v enotno zmes. Beljake v ločeni posodi stepemo v sneg.
Ohlajeno testo med dvema peki papirjema razvaljamo na debelino noža. Fino je, če dobimo čim lepši kvadrat.
Nadev razmažemo po testu (pazimo, da ne čisto do roba), ga posipamo z eritritolom, čez eritritol pa dodamo še beljakov sneg. Zapognemo robove in rahlo zvijemo.
Z ventilacijo pečemo 50 minut na 170°C.
Zavitek se ne strdi in ne postane zbit, zato lahko v njem uživamo tudi več dni.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.