Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
LCHF Sarma

LCHF Sarma

LCHF Sarma (1)
Obrok: Kosilo, Malica
Celoten ─Źas: 3
ure
Število obokov: 6

Odli─Źna jed za zimske dni

Odli─Źna jed, katera je verjetno najbolj popularna za prvega januarja, vendar je odli─Źna v vsakem trenutku hladne zime. Sarma je najbolj┼ía, ko se pogreje drugi─Ź ali tretji─Ź. Lahko se je tudi zamrzne.

 

Poglej kako smo pripravili LCHF Sarmo mi - klik -

 

Na─Źini prehranjevanja

PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mle─Źnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine
Olivno olje
2
J┼Ż
Olivno olje
2
J┼Ż
─îebula
1/2
─îebula
1/2
PajsoRi┼ż
120
g
PajsoRi┼ż
120
g
Mleta govedina
400
g
Mleta govedina
400
g
Jajca
1
Jajca
1
Kisana zeljna glava
1
Kisana zeljna glava
1
Prekajena rebra brez kosti
400
g
Prekajena rebra brez kosti
400
g
Sol in poper
1-2
─î┼Ż
Sol in poper
1-2
─î┼Ż
Paradi┼żnikov koncentrat
1
J┼Ż
Paradi┼żnikov koncentrat
1
J┼Ż
Rde─Źa paprika - suha
1
J┼Ż
Rde─Źa paprika - suha
1
J┼Ż
Postopek priprave
1. Ri┼ż in za─Źimbe

Ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo mast ali olje in sesekljano ─Źebulo. Pra┼żimo da ─Źebula postekleni, lahko tudi rahlo posolimo. Dodamo sesekljan ─Źesen,┬á poper, sesekljan peter┼íilj in pajsori┼ż. Pra┼żimo tako dolgo, da ─Źesen in za─Źimbe zadi┼íijo, pribli┼żno 1 - 2 minuti. Postavimo na stran, da se me┼íanica ohladi.

2. Meso in zelje

V skledo damo meso, ri┼żevo me┼íanico, jajce, sol in poper. Dobro preme┼íamo, da se vse sestavine lepo razporedijo po celotni masi.

Pripravimo si zeljne liste - vsak list posebej razgrnemo izre┼żemo trdi str┼żen in list razpolovimo (v kolikor ┼żelite ve─Źje sarme, lista ne razpolovite). Zeljne liste lo─Źimo in dobro speremo pod teko─Źo vodo.┬á Dodamo ┼żlico mesnega nadeva in zvijemo v sarmo. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vseh sestavin. ─îe sarme ne dr┼żijo skupaj, jih lahko zapiramo z zobotrebcem. Na┼íe LCHF Sarme so pripravljene na nalaganje.

3. Nalaganje posode

Preostanek zeljne glave lahko nare┼żemo na manj┼íe ko┼í─Źke, prav tako stre┼żene, ki smo jih izrezali iz listov. Vse lahko porabimo.

Na dnu posode najprej naredimo posteljico iz narezanega zelja - lahko uporabimo tudi kislo zelje, ki ga dobimo ┼że narezanega. Nalagamo sarme, vmes pa vstavljamo rezine prekajenih reber, nalagamo ve─Ź plastno, dokler ne porabimo.

4. Kuhanje:

V manj┼íi posodici zme┼íamo mla─Źno vodo, paradi┼żnikov koncentrat in rde─Źo papriko, preme┼íamo. Zalijemo na┼íe sarme, toliko da so pokrite. Postavimo na ogenj da zavrejo. Sarme pokrijemo in prestavimo v pe─Źico, kjer jih kuhamo na 190 stopinjah 2 - 2,5 uri. Poskusite zelje mora biti mehko.

LCHF Sarme so kot klasi─Źne, zamenjali smo klasi─Źni ri┼ż z na┼íim nizko hidratnim.

Dobro vedeti:

Recepti za sarmo so razli─Źni, vsaka dru┼żina dela po svojem receptu. Vsak dela sarmo po okusu, ki mu odgovarja.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam ┼że sledi┼í na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje bolj┼íe uporabni┼íke izku┼ínje to spletno mesto uporablja pi┼íkotke.┬áVe─Ź informacij.

Košarica

Dodajte še

┼Żelite brezpla─Źno dostavo?

V ko┼íarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naro─Źilo vam bomo dostavili brezpla─Źno.