Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
LCHF pohorska omleta
LCHF pohorska omleta

LCHF pohorska omleta

Štajerska klasika v LCHF izvedbi!

LCHF pohorska omleta: FIT različica tradicionalne slovenske sladice!

Navdušeni smo, da imamo končno preverjen recept za LCHF različico pohorske omlete, ki jo verjetno marsikdo že od prehoda na LCHF/KETO prehrano strašno pogreša. A nič več!

Navadno moko smo zamenjali z mandljevo, brusnično marmelado pa z jagodno brez dodanega sladkorja - in jo imamo - FIT nizkohidratno, KETO in LCHF pohorsko omleto, ki po okusu zlahka konkurira klasični.

Celoten čas: 30
minut
Čas priprave: 20
minut
Število obokov: 2

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Jajca (L velikost)
3
Jajca (L velikost)
3
Eritritol v prahu z magnezijem
3
Eritritol v prahu z magnezijem
3
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Mleko
3
Mleko
3
Mandljeva razmaščena moka
3
Mandljeva razmaščena moka
3
Konjak moka
1/2
žličke
Konjak moka
1/2
žličke
Sestavine za nadev:
Smetana za stepanje
250
ml
Smetana za stepanje
250
ml
Jagodna marmelada brez dodanega sladkorja
Jagodna marmelada brez dodanega sladkorja
Sveže sadje
za dekoracijo
Sveže sadje
za dekoracijo
Postopek priprave
Najprej:

Ločimo jajca in beljake s ščepcem soli zmešamo v trd sneg.

Rumenjake, eritritol in vanilijo v prahu v drugi posodi mešamo toliko časa, da krema postane gosta (vsaj 10 minut), nato postopoma dodamo mleko, razmaščeno mandljevo moko ter konjak moko.

V rumenjakovo kremo v lopatko previdno vmešamo sneg.

Omleto lahko pečemo v ponvi ali pečici:

Pečica: pečico ogrejemo na 180°C. Vzamemo 2 pekača in na peki papir na vsak pekač oblikujemo velik krog iz mase. V pečici pečemo približno 10 minut, da se biskvit lepo obarva.

Ponev: ponev rahlo namastimo ter na ognju zagrejemo. V ponev zlijemo/razporedimo polovico mase. Ko je pečeno, obrnemo - lahko si pomagamo tako, da ponev pokrijemo z drugo ponvijo in na hitro obrnemo.

In nato:

Pečeno omleto položimo na krožnik in takoj prepognemo. Pripravimo si marmelado, narežemo sadje in stepemo smetano - po želji jo lahko sladkamo z eritritolom.

Prepognjen biskvit previdno odpremo in ga po celi površini namažemo z marmelado, čez polovico pa nato damo še smetano. Omleto zapremo in jo po želji okrasimo s smetano, sadjem in eritritolom v prahu.

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Samomama Emanuela

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti