Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
LCHF pohorska omleta

LCHF pohorska omleta

LCHF pohorska omleta
Obrok: Sladica
Celoten čas: 30
minut
Število obokov: 2

Štajerska klasika v LCHF izvedbi!

LCHF pohorska omleta: FIT različica tradicionalne slovenske sladice!

Navdušeni smo, da imamo končno preverjen recept za LCHF različico pohorske omlete, ki jo verjetno marsikdo že od prehoda na LCHF/KETO prehrano strašno pogreša. A nič več!

Navadno moko smo zamenjali z mandljevo, brusnično marmelado pa z jagodno brez dodanega sladkorja - in jo imamo - FIT nizkohidratno, KETO in LCHF pohorsko omleto, ki po okusu zlahka konkurira klasični.

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Jajca (L velikost)
3
Jajca (L velikost)
3
Eritritol v prahu z magnezijem
3
Eritritol v prahu z magnezijem
3
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Mleko
3
Mleko
3
Mandljeva razmaščena moka
3
Mandljeva razmaščena moka
3
Konjak moka
1/2
žličke
Konjak moka
1/2
žličke
Sestavine za nadev:
Smetana za stepanje
250
ml
Smetana za stepanje
250
ml
Jagodna marmelada brez dodanega sladkorja
Jagodna marmelada brez dodanega sladkorja
Sveže sadje
za dekoracijo
Sveže sadje
za dekoracijo
Postopek priprave
Najprej:

Ločimo jajca in beljake s ščepcem soli zmešamo v trd sneg.

Rumenjake, eritritol in vanilijo v prahu v drugi posodi mešamo toliko časa, da krema postane gosta (vsaj 10 minut), nato postopoma dodamo mleko, razmaščeno mandljevo moko ter konjak moko.

V rumenjakovo kremo v lopatko previdno vmešamo sneg.

Omleto lahko pečemo v ponvi ali pečici:

Pečica: pečico ogrejemo na 180°C. Vzamemo 2 pekača in na peki papir na vsak pekač oblikujemo velik krog iz mase. V pečici pečemo približno 10 minut, da se biskvit lepo obarva.

Ponev: ponev rahlo namastimo ter na ognju zagrejemo. V ponev zlijemo/razporedimo polovico mase. Ko je pečeno, obrnemo - lahko si pomagamo tako, da ponev pokrijemo z drugo ponvijo in na hitro obrnemo.

In nato:

Pečeno omleto položimo na krožnik in takoj prepognemo. Pripravimo si marmelado, narežemo sadje in stepemo smetano - po želji jo lahko sladkamo z eritritolom.

Prepognjen biskvit previdno odpremo in ga po celi površini namažemo z marmelado, čez polovico pa nato damo še smetano. Omleto zapremo in jo po želji okrasimo s smetano, sadjem in eritritolom v prahu.

Z našimi sestavinami je ustvarjala Samomama Emanuela.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
konjak moka 1
-15%
Izvirna cena je bila: 7,99 €.Trenutna cena je: 6,79 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 6,79 €
Mandljeva razmaščena moka Pajs brez obresti
-30%
Izvirna cena je bila: 13,99 €.Trenutna cena je: 9,79 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 9,79 €

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.