za diabetike
LCHF pohorska omleta: FIT različica tradicionalne slovenske sladice!
Navdušeni smo, da imamo končno preverjen recept za LCHF različico pohorske omlete, ki jo verjetno marsikdo že od prehoda na LCHF/KETO prehrano strašno pogreša. A nič več!
Navadno moko smo zamenjali z mandljevo, brusnično marmelado pa z jagodno brez dodanega sladkorja - in jo imamo - FIT nizkohidratno, KETO in LCHF pohorsko omleto, ki po okusu zlahka konkurira klasični.
Ločimo jajca in beljake s ščepcem soli zmešamo v trd sneg.
Rumenjake, eritritol in vanilijo v prahu v drugi posodi mešamo toliko časa, da krema postane gosta (vsaj 10 minut), nato postopoma dodamo mleko, razmaščeno mandljevo moko ter konjak moko.
V rumenjakovo kremo v lopatko previdno vmešamo sneg.
Omleto lahko pečemo v ponvi ali pečici:
Pečica: pečico ogrejemo na 180°C. Vzamemo 2 pekača in na peki papir na vsak pekač oblikujemo velik krog iz mase. V pečici pečemo približno 10 minut, da se biskvit lepo obarva.
Ponev: ponev rahlo namastimo ter na ognju zagrejemo. V ponev zlijemo/razporedimo polovico mase. Ko je pečeno, obrnemo - lahko si pomagamo tako, da ponev pokrijemo z drugo ponvijo in na hitro obrnemo.
Pečeno omleto položimo na krožnik in takoj prepognemo. Pripravimo si marmelado, narežemo sadje in stepemo smetano - po želji jo lahko sladkamo z eritritolom.
Prepognjen biskvit previdno odpremo in ga po celi površini namažemo z marmelado, čez polovico pa nato damo še smetano. Omleto zapremo in jo po želji okrasimo s smetano, sadjem in eritritolom v prahu.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.