za diabetike
LCHF pita je nekaj, kar si lahko privoščiš čisto brez slabe vesti, če tvoje brbončice hrepenijo po sladkih in svežih okusih.
Recept je primeren tako za diabetike kot za brezglutensko prehrano in seveda za vse, ki se prehranjujete po KETO ali LCHF – za ta dva načina prehranjevanja priporočamo, da se pri okraševanju pite osredotočite predvsem na jagodičevje in drugo sadje z nizko vsebnostjo OH-jev in fruktoze.
Vse sestavine za krhko testo zmiksamo in dobljeno maso med dvema kosoma papirja za peko razvaljamo v tanjši krog premera velikosti pekača (naš je bil 26 cm). Razvaljano testo previdno položimo v pekač, prebodemo z vilico (glej slike) ter postavimo v hladilnik.
Ko se testo ohlaja, pripravimo vanilijevo kremo:
Smetano, mleko in burbonsko vanilio počasi segrevamo na šibkem ognju, vmes pa skupaj z eritritolom stepemo štiri rumenjake. V stepene rumenjake nato prilijemo mlačno smetano z burbonsko vanilijo in vse skupaj postavimo na srednje močen ogenj, da se počasi zgosti. Po približno 10-ih minutah je krema gotova, nato jo le še precedimo in pustimo, da se ohladi.
Med ohlajanjem kreme postavimo krhko testo v pečico, segreto na 170°C. Pečemo približno 12 minut oziroma dokler se ne obarva zlato rjavo. Ko je testo pečeno, ga moramo ohladiti in šele nato nanj namažemo kremo. Vse skupaj ponovno postavimo v hladilnik in se lotimo še priprave sadja za dekoracijo. Z narezanim sadjem okrasimo pito šele čisto na koncu, ko je ta popolnoma ohlajena, in postrežemo.
Burbonsko vanilijo v prahu in eritritol pri kremi lahko nadomestimo s flavor drops vanilija. Vanilijevo kremo lahko pripravimo tudi s pomočjo brezhidratnega vanilijevega pudinga.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.