Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
LCHF pita z vanilijevo kremo in sezonskim sadjem
LCHF pita z vanilijevo kremo in sezonskim sadjem (6)

LCHF pita z vanilijevo kremo in sezonskim sadjem

Kot klasična pita, le da je BREZ GLUTENA, BREZ dodanega SLADKORJA in vsebuje le nujni delež OH-jev!

LCHF pita je nekaj, kar si lahko privoščiš čisto brez slabe vesti, če tvoje brbončice hrepenijo po sladkih in svežih okusih.

Recept je primeren tako za diabetike kot za brezglutensko prehrano in seveda za vse, ki se prehranjujete po KETO ali LCHF – za ta dva načina prehranjevanja priporočamo, da se pri okraševanju pite osredotočite predvsem na jagodičevje in drugo sadje z nizko vsebnostjo OH-jev in fruktoze.

Celoten čas: 40
minut
Čas priprave: 25
minut
Število obokov: 1

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za krhko testo:
Razmaščena mandljeva moka
180
g
Razmaščena mandljeva moka
180
g
Eritritol v prahu z magnezijem
70
g
Eritritol v prahu z magnezijem
70
g
Jajce
1
Jajce
1
Maslo (zmehčano)
60
g
Maslo (zmehčano)
60
g
Nastrgana limonina lupina
Nastrgana limonina lupina
Himalajska sol
1
ščepec
Himalajska sol
1
ščepec
Sestavine za kremo:
Alpska smetana
250
ml
Alpska smetana
250
ml
Mandljevo mleko
60
ml
Mandljevo mleko
60
ml
Rumenjaki
4
Rumenjaki
4
Eritritol v prahu z magnezijem
30
g
Eritritol v prahu z magnezijem
30
g
Burbonska vanilija v prahu
Burbonska vanilija v prahu
Postopek priprave
Najprej:

Vse sestavine za krhko testo zmiksamo in dobljeno maso med dvema kosoma papirja za peko razvaljamo v tanjši krog premera velikosti pekača (naš je bil 26 cm). Razvaljano testo previdno položimo v pekač, prebodemo z vilico (glej slike) ter postavimo v hladilnik.

Ko se testo ohlaja, pripravimo vanilijevo kremo:
Smetano, mleko in burbonsko vanilio počasi segrevamo na šibkem ognju, vmes pa skupaj z eritritolom stepemo štiri rumenjake. V stepene rumenjake nato prilijemo mlačno smetano z burbonsko vanilijo in vse skupaj postavimo na srednje močen ogenj, da se počasi zgosti. Po približno 10-ih minutah je krema gotova, nato jo le še precedimo in pustimo, da se ohladi.

In nato:

Med ohlajanjem kreme postavimo krhko testo v pečico, segreto na 170°C. Pečemo približno 12 minut oziroma dokler se ne obarva zlato rjavo. Ko je testo pečeno, ga moramo ohladiti in šele nato nanj namažemo kremo. Vse skupaj ponovno postavimo v hladilnik in se lotimo še priprave sadja za dekoracijo. Z narezanim sadjem okrasimo pito šele čisto na koncu, ko je ta popolnoma ohlajena, in postrežemo.

Dobro vedeti

Burbonsko vanilijo v prahu in eritritol pri kremi lahko nadomestimo s flavor drops vanilija. Vanilijevo kremo lahko pripravimo tudi s pomočjo brezhidratnega vanilijevega pudinga.

Boš delal/a recept? Ne pozabi na mandljevo moko!
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Denis

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti