za diabetike
Ta sladica je odlična izbira za vse, ki sledijo LCHF (nizko vsebnost ogljikovih hidratov, visoka vsebnost maščob) prehrani, saj ne vsebuje veliko ogljikovih hidratov, a hkrati ponuja bogat okus in zadovoljstvo. Uživajte v svoji LCHF pijani nevesti!
LCHF pijana nevesta je preprosta, a okusna sladica, ki jo lahko pripravite doma. Začnite z biskvitom, kjer jajca, eritritol in sol zmešate, dokler se vsebina ne podvoji in postane puhasta. Nato postopoma dodajate maščobo in razmaščeno mandljevo moko, ki ji bosta dala bogat okus in teksturo.
Ko je masa dobro premešana, jo prelijete v pekač in postavite v pečico, segreto na 175°C. Pecite sladico približno pol ure ali dokler ni lepo zlato rjave barve in pečena na sredini. Medtem ko se peče, se bodo okusi združili, ustvarjajoč omamen vonj in okusen biskvit.
Ko je pečena, pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
Med tem, ko se nam hladi biskvit, si lahko pripravimo stepeno smetano in jo shranimo v hladilnik.
Ko imamo biskvit za LCHF pijano nevesto že dokaj hladen, lahko pričnemo s pripravo vlakninskega pudinga. Pripravimo ga po navodilih iz embalaže vendar dodamo manj tekočine (mleka) - za 2 paketa pudinga smo uporabili 800ml, saj želimo bolj močno strukturo.
Postopek:
Biskvit najprej obrnemo in nasočimo - 1,5dl poljubnega mleka in nekaj žlic ruma - mešanico prelijemo po biskvitu. Nato pa prelijemo z pudingom. Ohladimo, da je puding čvrst. Namažemo s stepeno sladko smetano in posujemo s kakavom.
LCHF pijana nevesta je pripravljena za serviranje.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.