za diabetike
Panna Cotta v brezgrešni LCHF različici. Njama!
Namesto navadnega belega sladkorjasmo za pripravo LCHF panna cotte uporabili naš ERITRITOL v prahu z magnezijem, ki je brez kalorij in ne vpliva na nivo sladkorja v krvi. Za razliko od drugih eritritolov pa NIKOLI ne kristalizira, zato je njegova uporaba nepogrešljiva v kremah, sladoledih, kompotih ... In panna cotti!
Po navodilih pripravimo želirno sredstvo ter si pripravimo lončke - mi smo uporabili agar agar, ki smo ga zmešali z 1 dl sladke smetane.
Preostanek sladke smetane zavremo, dodamo eritritol v prahu, burbonsko vanilijo, sol in ob stalnem mešanju kuhamo 10 minut na nizkem ognju. Dodamo želirno sredstvo, ga dobro vmešamo ter smetano nalijemo v kozarce. Postavimo v hladilnik in pustimo vsaj nekaj ur, da se strdi.
Pred serviranjem panakoto postavimo na sobno temperaturo, ali pa posodice postavimo za nekaj sekund v toplo kopel. Tako jo bomo lažje stresli iz modela/kozarca.
Očiščene ter narezane jagode in eritritol s paličnim mešalnikom zmiksamo v omako. Lahko dodamo tudi nekaj listov melise.
Panakoto stresemo na servirni krožnik in jo polijemo s sadno omako.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.