za diabetike
LCHF janeževi upognjenci ti spomine na otroštvo prikličejo brez slabe vesti! Preveri recept in si privošči FIT različico dišečih keksov - brez glutena in brez dodanih sladkorjev.
Za pripravo LCHF janeževih upognjencev je avtorica izbrala makadamijevo razmaščeno moko, ki je, zaradi specifičnega, zelo bogatega in kremastega okusa, ena najbolj priljubljenih razmaščenih mok. S svojim kraljevim okusom obogati še tako dolgočasno sladico in vsakemu vsakdanjemu receptu doda praznično piko na i.
Pečico segrejemo na 185°C.
V skledo ubijemo jajca, dodamo eritritol in sol. Z mešalnikom mešamo, dokler se vsebina ne podvoji v gosto peno. Nato postopoma dodajamo razmaščeno makadamijevo moko in vodo.
Na pekač položimo peki papir. Maso z žlico (1 žlica = 1 upognjenec) nanašamo na papir za peko. Z žlico oblikujemo kroge nekje premera deset centimetrov. Na oblikovane kroge potresemo janež.
Pečemo 8-9 minut. Praviloma so janeževi upognjenci pečeni, ko začne rjaveti zunanji rob. Makadamijeva moka je temnejša, zato nam lahko hitro pobegnejo.
Še vroče z lopatko poberemo s papirja za peko in ovijemo okrog valjarja ali steklenice, da dobijo značilno upognjeno obliko.
Oblikovane pustimo, da se ohladijo in posušijo.
Namesto makadamijeve lahko uporabimo tudi mandljevo razmaščeno moko.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.