vegetarijansko
LCHF čebulne bombetke s slanino so odlična popestritev (LCHF) jedilnika in se priležejo vsakemu obroku.
Za njihovo pripravo smo uporabili našo zlato laneno razmaščeno moko, ki je izvrstna brezglutenska alternativa žitnim mokam, na 100 g pa vsebuje samo 2 g OH-jev.
Čeprav se odlično obnese v vseh receptih, tako slanih kot sladkih, si mi iz nje najraje pripravimo bombetke. LCHF čebulne bombetke po tem receptu so res izjemnega okusa in bodo zagotovo navdušile vse, ki jih bodo poskusili.
Dvomiš? Naroči sestavine in jih speci!
Čebulo narežemo na drobne kocke in jo skupaj s slanino popražimo na ponvi z dvema žlicama olivnega olja. Medtem v posodi zmešamo jajca in quark, da dobimo gladko zmes.
V drugi posodi zmešamo suhe sestavine (zlata lanena moka, indijski trpotec, pecilni prašek). Popražene kocke čebule in slanine skupaj s suhimi sestavinami vmešamo mešanici jajc in quarka in vse skupaj še enkrat dobro premešamo.
Testo naj malo počiva.
Z MOKRIMI rokami oblikujemo bombetke (za vsako si ponovno omočimo roke!) in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Pečemo na programu ventilacija, najprej 20 minut na 180°C, potem pa še 15 minut na 150°C. Pustimo, da se ohladijo in uživamo.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.