za diabetike
LCHF bučni kruh brez mlečnin bo zagotovo navdušil čisto vsakega ljubitelja zdravih domačih receptov. Njegova priprava sploh ni zapletena, rezultat pa je slasten vlakninsko bogat FIT hlebček, poln beljakovin - bučna razmaščena moka namreč na 100 g vsebuje več kot 60 g beljakovin.
Poleg beljakovin pa je ravno bučna moka tudi tista, ki okus kruha obogati na prav poseben način, z okusom, ki ga drugje ne najdeš. Kruh je super v kombinaciji z juho, sirom, zelenjavo, nesladkimi namazi ... in bo zagotovo ogrel tudi tvoje brbončice!
LCHF bučni kruh brez mlečnin je torej nekaj, kar moraš nujno poskusiti.
Vse sestavine, razen mešanice semen, z mešalnikom dobro premešamo. Z lopatko vmešamo še semena in testo stresemo v pekač za štruco, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
Kruh pečemo v na 175°C predogreti pečici pečemo cca. 30 minut – najbolje, da z zobotrebcem preverimo, kakšno je stanje peke. Kruh ohladimo v pekaču.
Kruh lahko tudi zamrznemo - celega ali narezanega. Svežega v zaprti posodi hranimo v hladilniku.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004