za diabetike
KETO vanilijev puding z jagodičevjem - s pravimi sestavinami so tudi najbolj enostavne sladice vrhunske!
Recept je brez glutena, mlečnin, laktoze in seveda brez dodanega sladkorja. Primeren tudi za diabetike! Priprava ti bo vzela samo nekaj minut, vse ostalo pa bo opravil hladilnik.
Da bo vse skupaj še lažje pa lahko, da se ne mučiš s kuhanjem in odcejanjem jagod, uporabiš kar katero od naših marmelad brez dodanega sladkorja.
Prašek za puding vsujemo v posodo za segrevanje in med stalnim mešanjem postopoma dodajamo mleko. Segrevamo na srednji temperaturi dokler se ne zgosti. Ves čas mešamo.
Pripravljen puding nalijemo v skodelice in postavimo v hladilnik za nekaj ur (najbolje čez noč).
Jagode stresemo v kozico in segrevamo, da postanejo tekoče. Nato jih s paličnim mešalnikom zmešamo v gladek, gost pire. Odvečen sok odcedimo. Po okusu sladkamo z eritritolom. (Lahko pa uporabimo jagodno marmelado ali marmelado iz gozdnih sadežev in se temu postopku izognemo.)
Strjen puding prelijemo z jagodami in ponovno ohladimo. Po želji postrežemo s stepeno smetano.
400 g svežij jagod lahko nadomestimo z 200 g jagodne marmelade , marmelade iz gozdnih sadežev, marelično ali borovničevo.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.