za diabetike
KETO tiramisu: Najenostavnejši recept, ki je brez glutena in brez dodanih sladkorjev, zlahka pa si ga pripraviš tudi tako, da je brez laktoze oz. mlečnin.
Piškoti se spečejo res enostavno, kremni vanilijev okus vlakninskega pudinga pa je v njihovi družbi res božanski. Od vsega najboljše je pa, da lahko razmerje piškotne in pudingove plasti povsem prilagajaš svojim željam.
Natehtamo 80 g mešanice za KETO piškote, primešamo 40 g stopljene maščobe po izbiri in 65 g poljubnega mleka. Najprej 1 minuto mešamo z lopatko, nato pa maso še 2 minuti gnetemo z rokami, da se vse sestavine res lepo povežejo med seboj. Masa ne sme biti hladna, ampak prijetne sobne temperature.
Iz mase nato oblikujemo piškote poljubnih oblik, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 160°C od 8 do 12 minut.
Vsebino vrečke za puding (35 g) stresemo v posodo za segrevanje. Postopoma dodajamo 500 ml poljubnega mleka in ves čas mešamo. Med stalnim mešanjem segrevamo, dokler se puding ne zgosti.
Kuhano kavo zmešamo z želeno količino ruma.
Ko so piškoti pečeni in puding skuhan, lahko sestavimo naš tiramisu: Vsak kozarček napolnimo s poljubno količino (lahko jih prej rahlo zdrobimo) piškotov, jih pokapamo s poljubno količino kave z rumom, dodamo puding in potresemo s kakavom.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Ne zamudite posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004