za diabetike
KETO polnjena čokoladna jajčka so odlična FIT popestritev velikonočnih praznikov.
Če želiš za praznike ob potici in ostalih klasičnih dobrotah ponuditi še nekaj malo bolj posebnega, je ta recept odlična in ne preveč zapletena izbira. Poglej video postopek priprave >>
Za pripravo smo uporabili našo odlično temno čokolado, ki cela vsebuje samo 0,5 g naravno prisotnih sladkorjev. Odlična je za diabetike in vse, ki se radi sladkate brez sladkorja.
Silikonski kalup za jajčka postavimo v zamrzovalnik, da se bo čokolada nanj lepše prijela.
Nad parno kopeljo stopimo čokolado brez sladkorja. Ko je stopljena, vzamemo kalup iz zamrzovalnika in vsako odprtino za jajce po vsej površini premažemo s temno čokolado. To najlažje naredimo s čopičem, če ga nimamo, uporabimo žlico.
Postavimo nazaj v zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Nato dodamo še eno plast čokolade in vse skupaj spet postavimo v zamrzovalnik.
V dveh ločenih posodah pripravimo mascarpone.
V eni posodi ga zmešamo z vlakninskim vanilijevim pudingom, v drugi pa z vlakninskim čokoladnim pudingom. Slednjemu lahko po želji dodamo še malo kakava.
Silikonski kalup vzamemo iz zamrzovalnika in vsako od s čokolado premazanih odprtin napolnimo s pripravljeno vanilijevo ali čokoladno kremo. Lahko tudi s kombinacijo obeh.
Površino kalupa poravnamo z nožem in ga ponovno postavimo na hladno. Lahko za 30 minut v hladilnik ali za krajši čas v zamrzovalnik.
Ohlajena jajčka previdno odstranimo iz kalupa, okrasimo in postrežemo.
Če imaš težave z nanašanjem čokolade na kalup, poglej video priprave.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004