Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO orehovi rogljički
KETO rogljički

KETO orehovi rogljički

Orehovi rogljički s sočnim polnilom

KETO rogljički s sočnim lešnikovim polnilom - slastni brez dodanega sladkorja! Privošči si jih za zajtrk, malico ali sladico - všeč bodo vsem družinskim članom!

Celoten čas: 60
minut
Čas priprave: 30
minut
Število obokov: 9

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Jajca
2
Jajca
2
Maslo
100
g
Maslo
100
g
Mascarpone
60
g
Mascarpone
60
g
Orehova razmaščena moka
50
g
Orehova razmaščena moka
50
g
Kokosova razmaščena moka
50
g
Kokosova razmaščena moka
50
g
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Pecilni prašek
1
Pecilni prašek
1
Soda bikarobona
1/2
ČŽ
Soda bikarobona
1/2
ČŽ
Pajsotella
za nadev
Pajsotella
za nadev
Postopek priprave
Samo en korak:

Jajci z vilico na hitro razžvrkljamo. V mešalniku stepemo maslo ter mascarpone, da nastane svetla puhasta krema. Dodamo vse suhe sestavine in mešamo, da se masa poveže. Nato vmešamo še jajca.

Maso z rokami dobro pregnetemo, če se nam zdi lepljiva jo postavimo v hladilnik za 15-30 minut.

Med dvema papirjema za peko maso razvaljamo v krog debeline 2-3 mm. Krog nato razrežemo na 8 enakih trikotnikov. Na sredino vsakega trikotnika namažemo žličko Pajsotelle. Začnemo pri krajši stranici in zvijemo v rogljičke – če testo ni bilo dovolj zgneteno, se lahko lomi – v tem primeru si zmočimo roke in med zvijanjem zgladimo morebitne razpoke.

 

Pečemo 25 minut na 180°C.

Pomembno!

Pri rezanju trikotnikov iz testa si lahko pomagamo s tortnim modelom premera 30-34 cm – položimo ga na razvaljano maso in obrežemo robove. Maso, ki nam ostane zaradi obrezovanja, oblikujemo v kvadrat in ga prerežemo po diagonali, da dobimo dva trikotnika iz katerih lahko naredimo še dva dodatna rogljička.

Dobro vedeti

Za dekoracijo:

a) pred peko rogljičke pomažemo z raztopljenim maslom in po vrhu potresemo mlete orehe.

b) po peki v parni kopeli raztopimo tablico temne čokolade brez sladkorja in jo polijemo po vrhu rogljičkov. Na koncu potresemo z mletimi orehi.

Ne pozabi na orehovo moko!
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Eva Sušin

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
KETO kokosove ploščice brez peke
50
minut
10
KETO kokosove ploščice brez peke
lchf bučni kruh
LCHF bučni kruh brez mlečnin
KETO Velikonočna jajca
20
minut
2
KETO Velikonočna jajca

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Do brezplačne poštnine vam manjka še: 59,99  V trgovino
Košarica

Izdelek je dodan v košarico