Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
KETO orehovi rogljički
KETO rogljički

KETO orehovi rogljički

Orehovi rogljički s sočnim polnilom

KETO rogljički s sočnim lešnikovim polnilom - slastni brez dodanega sladkorja! Privošči si jih za zajtrk, malico ali sladico - všeč bodo vsem družinskim članom!

Celoten čas: 60
minut
Čas priprave: 30
minut
Število obokov: 9

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Jajca
2
Jajca
2
Maslo
100
g
Maslo
100
g
Mascarpone
60
g
Mascarpone
60
g
Orehova razmaščena moka
50
g
Orehova razmaščena moka
50
g
Kokosova razmaščena moka
50
g
Kokosova razmaščena moka
50
g
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Pecilni prašek
1
Pecilni prašek
1
Soda bikarobona
1/2
ČŽ
Soda bikarobona
1/2
ČŽ
Pajsotella
za nadev
Pajsotella
za nadev
Postopek priprave
Samo en korak:

Jajci z vilico na hitro razžvrkljamo. V mešalniku stepemo maslo ter mascarpone, da nastane svetla puhasta krema. Dodamo vse suhe sestavine in mešamo, da se masa poveže. Nato vmešamo še jajca.

Maso z rokami dobro pregnetemo, če se nam zdi lepljiva jo postavimo v hladilnik za 15-30 minut.

Med dvema papirjema za peko maso razvaljamo v krog debeline 2-3 mm. Krog nato razrežemo na 8 enakih trikotnikov. Na sredino vsakega trikotnika namažemo žličko Pajsotelle. Začnemo pri krajši stranici in zvijemo v rogljičke – če testo ni bilo dovolj zgneteno, se lahko lomi – v tem primeru si zmočimo roke in med zvijanjem zgladimo morebitne razpoke.

 

Pečemo 25 minut na 180°C.

Pomembno!

Pri rezanju trikotnikov iz testa si lahko pomagamo s tortnim modelom premera 30-34 cm – položimo ga na razvaljano maso in obrežemo robove. Maso, ki nam ostane zaradi obrezovanja, oblikujemo v kvadrat in ga prerežemo po diagonali, da dobimo dva trikotnika iz katerih lahko naredimo še dva dodatna rogljička.

Dobro vedeti

Za dekoracijo:

a) pred peko rogljičke pomažemo z raztopljenim maslom in po vrhu potresemo mlete orehe.

b) po peki v parni kopeli raztopimo tablico temne čokolade brez sladkorja in jo polijemo po vrhu rogljičkov. Na koncu potresemo z mletimi orehi.

Ne pozabi na orehovo moko!
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Eva Sušin

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
Jagodna limonada
5
minut
2
Jagodna limonada
LCHF browniji iz lešnikove moke
40
minut
4
LCHF browniji iz lešnikove moke
jagodni sladoled
130
minut
1
Beljakovinski jagodni sladoled brez mlečnin