za diabetike
KETO njoki kot jih še ni bilo - v njih se odlično povezujejo okusi sezama, ricotte, parmezana in kvasnih kosmičev.
Ne vsebujejo glutena, so nizkohidratni, njihova priprava pa tudi ni preveč zahtevna. Resnično se splača vzeti čas za njihovo pripravo, saj so res nekaj posebnega, v ustih pa se kar topijo.
KETO njoki so odlična izbira tako za kosilo kot večerjo - postrežeš jih lahko s katerokoli omako želiš.
Ricotto in jajca zmiksamo skupaj, nato pa dodamo še vse suhe sestavine in pregnetemo v enotno maso. Maso zavijemo v folijo in damo za 1 uro ali čez noč v hladilnik.
Testo razdelimo na 3 dele in vsakega razvaljamo v 2 cm širok trak, ki ga razrežemo na 1,5 velike blazinice.
Njoke kuhamo (sveže ali zamrznjene) v slanem kropu približno 6 -7 minut.
Po želji jih lahko še popražimo na maslu, potem pa jih v vsakem primeru postrežemo z izbrano omako.
Količine sestavin zadostujejo za 2 glavni jedi oz. 4 priloge.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.