za diabetike
Tole je najboljši recept za mesne kroglice. Enostaven, hiter in predvsem okusen recept.
Keto mesne kroglice so zelo okusna samostojna jed, lahko pa jih uporabimo tudi kot preliv za naše testenine ali pajsoriž. Za pripravo keto mesnih kroglic potrebujemo večjo posodo, v katero damo mleto meso, strto jajce, sesekljano čebulo in sesekljan česen. Dodamo tudi sveže nariban parmezan, sol in poper. Sproti premešamo in dodamo vlakninske drobtine. Celotno maso dobro premešamo, najbolje kar z rokami, da se vse sestavine dobro razporedijo.
Iz mase oblikujemo kroglice poljubne velikosti - držimo se pravila, da so vse enake velikosti, saj nam to prihrani čas pri pečenju. Kroglice odlagamo na stran.
V ponev damo oljčno olje in ga segrejemo. Na segreto ponev položimo mesne kroglice in jih dobro popečemo z vseh strani, da dobijo lepo barvo (ni nujno, da so pečene do konca, dovolj je, da imajo pečen ovoj). Kroglice vzamemo iz ponve in jih damo na stran.
V obstoječo ponev, kjer smo pekli keto mesne kroglice, dodamo čebulo, česen, zelišča, sol in poper ter rahlo popražimo. Zalijemo s paradižnikom in vodo. Omako dobro premešamo in kuhamo, da dobi lepo strukturo. V omako dodamo naše keto mesne kroglice in pokrito kuhamo še približno 20 minut. Dalj časa se kuha, gostejša bo omaka.
Keto mesne kroglice se lahko ohladijo in zamrznejo z omako. Zamrznjene so lahko do 3 mesece. Tako, boste imeli kosilo pripravljeno v naprej.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.