Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO mesne kroglice

KETO mesne kroglice

KETO mesne kroglice
Obrok: Kosilo, Malica
Celoten čas: 45
minut
Število obokov: 6

... kar stopijo se v ustih.

Tole je najboljši recept za mesne kroglice. Enostaven, hiter in predvsem okusen recept.

Načini prehranjevanja

za diabetike
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za mesne kroglice:
Mleto mešano meso
500
g
Mleto mešano meso
500
g
Jajca
1
Jajca
1
Manjša čebula
1
Manjša čebula
1
Česen - strok
2
Česen - strok
2
Sveže nariban parmezan
45
g
Sveže nariban parmezan
45
g
Vlakninske drobtine
40
g
Vlakninske drobtine
40
g
Sol
1/2
ČŽ
Sol
1/2
ČŽ
Poper
1/2
ČŽ
Poper
1/2
ČŽ
Sestavine za omako - marinaro:
Olivno olje
1/
Olivno olje
1/
Večja čebula
1
Večja čebula
1
Česen - strok
2
Česen - strok
2
Pasiran paradižnik
500
ml
Pasiran paradižnik
500
ml
Voda
100
ml
Voda
100
ml
Mediteranska / Italijanka zelišča
1
Mediteranska / Italijanka zelišča
1
Sol
1/2
ČŽ
Sol
1/2
ČŽ
Poper
1/2
ČŽ
Poper
1/2
ČŽ
Postopek priprave
Priprava mesnih kroglic:

Keto mesne kroglice so zelo okusna samostojna jed, lahko pa jih uporabimo tudi kot preliv za naše testenine ali pajsoriž. Za pripravo keto mesnih kroglic potrebujemo večjo posodo, v katero damo mleto meso, strto jajce, sesekljano čebulo in sesekljan česen. Dodamo tudi sveže nariban parmezan, sol in poper. Sproti premešamo in dodamo vlakninske drobtine. Celotno maso dobro premešamo, najbolje kar z rokami, da se vse sestavine dobro razporedijo.

Iz mase oblikujemo kroglice poljubne velikosti - držimo se pravila, da so vse enake velikosti, saj nam to prihrani čas pri pečenju. Kroglice odlagamo na stran.

V ponev damo oljčno olje in ga segrejemo. Na segreto ponev položimo mesne kroglice in jih dobro popečemo z vseh strani, da dobijo lepo barvo (ni nujno, da so pečene do konca, dovolj je, da imajo pečen ovoj). Kroglice vzamemo iz ponve in jih damo na stran.

Priprava omake - marinare:

V obstoječo ponev, kjer smo pekli keto mesne kroglice, dodamo čebulo, česen, zelišča, sol in poper ter rahlo popražimo. Zalijemo s paradižnikom in vodo. Omako dobro premešamo in kuhamo, da dobi lepo strukturo. V omako dodamo naše keto mesne kroglice in pokrito kuhamo še približno 20 minut. Dalj časa se kuha, gostejša bo omaka.

 

Dobro vedeti:

Keto mesne kroglice se lahko ohladijo in zamrznejo z omako. Zamrznjene so lahko do 3 mesece. Tako, boste imeli kosilo pripravljeno v naprej.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.