Za pripravo okusnega keto jajčnega namaza, se najprej lotimo priprave trdo kuhanih jajc. Po kuhanju jih pustimo, da se ohladijo, nato pa nežno olupimo in narežemo na večje koščke.
Nato pripravimo blender ali multipraktik, v katerega dodamo trdo kuhana jajca. Poleg jajc dodamo tudi majonezo, dijonsko gorčico in sveže iztisnjen limonin sok. Pri tem pazimo, da uporabimo kakovostne sestavine, saj bodo vplivale na končni okus naše kremaste mešanice.
Sestavine začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom po okusu. Slednje vam omogoča, da prilagodite namaz svojim preferencam glede pikantnosti.
Ko so vse sestavine v blenderju, jih zmešamo, dokler ne dobimo gladke in enakomerne kreme. Mešanico lahko po potrebi dodatno prilagodimo, če želimo bolj intenziven okus določenih sestavin.
Končni keto jajčni namaz lahko serviramo na več načinov. Odlično se poda na rezine svežega kmečkega ali temnega kruha ali pa ga uporabimo kot namaz na zelenjavnih palčkah za prigrizek brez ogljikovih hidratov. Ta okusna jed je bogata z beljakovinami in zdravimi maščobami ter je idealna izbira za tiste, ki sledijo keto dieti. Uživajte v tej kremasti in okusni poslastici!