za diabetike
KETO mousse z okusom čokolade je zelo enostaven za pripravo, zanj pa (poleg vode) potrebuješ samo tri sestavine.
Je čisto brez sladkorja, fino puhast in poln čokoladnega okusa, v katerem lahko uživaš čisto brez slabe vesti.
Nina pa si je njegovo pripravo še dodatno olajšala z uporabo naših 100% naravnih beljakov v prahu, ki ti omogočajo, da brez nadležnega packanja in ločevanja jajc dobiš puhasto strukturo sladice.
V loncu na nizkem ognju segrevamo čokolado in 35 g smetane za stepanje. Ko se čokolada popolnoma raztopi, zmes odstavimo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
V ločeni posodi beljake in vodo stepamo tako dolgo, da dobimo trden sneg.
V tretji posodi trdno stepemo smetano. V smetano počasi vlijemo stopljeno in ohlajeno čokolado ter jo s silikonsko lopatico rahlo vmešamo, pri tem pa pazimo, da iz mešanice ne izpustimo preveč zraka. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov in na nežno premešamo, da nastane enotna, gladka, puhasta in rahla zmes.
Zmes predevamo v kozarce in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri ali pa kar čez noč.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.