Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO carski praženec

KETO carski praženec

keto carski praženec
Obrok: Sladica, Malica
Celoten čas: 30
minut
Število obokov: 4

Brez glutena in dodanega sladkorja!

KETO carski praženec po tem receptu ima fino puhasto strukturo in je res odličnega okusa.

Postrežemo ga lahko za zajtrk ali večerjo, super pa je tudi kot malica. Posebej dobro se prileže ob skodelici vroče kave ali čaja. Nad njim bodo zagotovo navdušeni vsi ljubitelji šmorna!

KETO carski praženec smo spekli s pomočjo naše mandljeve razmaščene moke. Mandljeva razmaščena moka brez priokusa po marcipanu predstavlja odlično brezglutensko alternativo pšenični moki. Z njo bodo FIT nizkohidratne jedi še posebej okusne, navdušila pa bo tudi diabetike.

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Kremni sir
100
g
Kremni sir
100
g
Mandljevo mleko (brez dodanega sladkorja)
100
ml
Mandljevo mleko (brez dodanega sladkorja)
100
ml
Eritritol v prahu z magnezijem
40
g
Eritritol v prahu z magnezijem
40
g
Mandljeva razmaščena moka
60
g
Mandljeva razmaščena moka
60
g
Maslo (stopljeno)
30
g
Maslo (stopljeno)
30
g
Jajca
2
Jajca
2
Burbonska vanilija v prahu
po okusu
Burbonska vanilija v prahu
po okusu
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Postopek priprave
Najprej:

Ločimo rumenjake in beljake.

Beljake v veliki skledi, skupaj z eritritolom in ščepcem soli, stepemo v trd sneg. Rumenjake v ločeni skledi zmešamo s stopljenim maslom in vanilijo in dobro premešamo.

V tretjo skledo nalijemo mandljevo mleko, dodamo kremni sir ter mešamo z metlico, dokler ne ostanejo koščki kremnega sira.

Nato:

Vzamemo mešanico rumenjakov in masla ter ji izmenično dodajamo mandljevo moko in mešanico kremnega sira z mandljevim mlekom:

Začnemo tako, da v mešanico rumenjakov in masla presejemo 1/4 mandljeve moke. Z metlico mešamo toliko časa, da ni več koščkov moke. Nato dodamo 1/4 mešanice kremnega sira in mandljevega mleka ter ponovno dobro premešamo.

Ponavljamo dokler se mandljeva moka ter mešanica kremnega sira in mandljevega mleka popolnoma ne zmešajo z mešanico rumenjakov in masla.

Z lopatko masi (!) počasi in previdno primešamo še sneg iz beljakov.

Potem:

V ponvi na srednjem ognju segrejemo maslo in vlijemo maso - količino mase ustrezno prilagodimo velikosti ponve in po potrebi pečemo v "več rundah".

Carski praženec na srednjem ognju pečemo cca. 10 minut: Po desetih minutah malo stresemo ponev - če se sredina praženca še premika čas peke podaljšamo za nekaj minut.

In na koncu:

Ko se sredina carskega praženca ob stresanju ponve več ne premakne, ga razdelimo na štiri dele in obrnemo. Na drugi strani pečemo še 5 minut. Ponovimo "poskus" s stresanjem ponve in po potrebi čas peke še malo podaljšamo.

Carski praženec razrežemo na koščke in postrežemo - po želji ga lahko potresemo z eritritolom v prahu.

Dobro vedeti:

Ker se carski praženec po tem receptu relativno hitro posuši, priporočamo, da ga zaužijete še isti dan.

Če vas ne moti nekoliko bolj suha konsistenca, ga lahko shranite tudi v nepredušni posodi. V hladilniku zdrži do dva dni.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
Mandljeva razmaščena moka Pajs brez obresti
-30%
Izvirna cena je bila: 13,99 €.Trenutna cena je: 9,79 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 9,79 €

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.