Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO bučni njoki
keto bučni njoki pajs brez obresti

KETO bučni njoki

LCHF njoki nežno bučnega okusa te bodo navdušili!

KETO bučni njoki po tem receptu so narejeni iz fine in kompaktne mase, zato njoki med kuhanjem/pečenjem ne razpadajo, ampak obdržijo svojo obliko. Tako niso le okusni, temveč navdušujejo tudi s svojim videzom.

Glavna sestavina recepta je naša bučna razmaščena moka, ki na 100 g vsebuje kar 50 g beljakovin in samo 3 g OH-jev. Zato je odlična izbira za vse, ki pazite na vnos ogljikovih hidratov, kot tudi vse tiste, ki želite povečati vnos beljakovin. Bučna moka je brez glutena in primerna za pripravo tako sladkih kot slanih jedi.

Celoten čas: 20
minut
Čas priprave: 10
minut
Število obokov: 1

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestvine:
Bio Bučna razmaščena moka
50
g
Bio Bučna razmaščena moka
50
g
Skuta
100
g
Skuta
100
g
Jajce
1
Jajce
1
Himalajska sol
1
ščepec
Himalajska sol
1
ščepec
Zelena bananina moka
po potrebi
Zelena bananina moka
po potrebi
Postopek priprave
Prva možnost:

V večji posodi žvrkljamo jajce. Dodamo ostale sestavine in z žlico/vilico vse sestavine med seboj dobro premešamo. Dobimo rahlo lepljivo kompaktno zmes. Po potrebi dodamo 10-20 g zelene bananine moke, da lažje oblikujemo kroglice. Z rokami oblikujemo kroglice.

*Masa je nekoliko bolj grudičasta, odvisno od izbire skute.

Zavremo vodo in bučne kroglice kuhamo približno 10 min, dokler ne priplavajo na površino.  Po želji jih lahko še dodatno popečemo v ponvi.

Druga možnost:

Jajce, skuto in sol zmiksamo z električnim mešalnikom. Dobimo enakomerno tekočo zmes. Dodamo bučno moko in vse skupaj premešamo v zmes za oblikovanje kroglic. Po potrebi dodajo še zeleno bananino moko. Oblikujemo kroglice in jih 10 min kuhamo v rahlo vreli vodi.

Dobro vedeti

Njoke lahko pripravimo na dva različna načina - izberi možnost, ki ti bo najbolj ustrezala.

Pri prvem postopku nastane bolj neenakomerna grudičasta masa in kuhane kroglice so bolj mehke. Vidni so koščki skute in zato je zmes bolj rahla.

Pri drugem postopku je celotna masa zmiksana enakomerno in ni grudic. Kuhane kroglice so nekoliko bolj kompaktne. – takšne, kot so na sliki.

Bi jo poskusil/a?
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Diabfit Lana

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
KETO Bounty puding
KETO Bounty puding
KETO puding iz konjak moke
KETO Puding
lchf biskvit
35
minut
4
Enostaven LCHF biskvit