KETO bučni njoki po tem receptu so narejeni iz fine in kompaktne mase, zato njoki med kuhanjem/pečenjem ne razpadajo, ampak obdržijo svojo obliko. Tako niso le okusni, temveč navdušujejo tudi s svojim videzom.
Glavna sestavina recepta je naša bučna razmaščena moka, ki na 100 g vsebuje kar 50 g beljakovin in samo 3 g OH-jev. Zato je odlična izbira za vse, ki pazite na vnos ogljikovih hidratov, kot tudi vse tiste, ki želite povečati vnos beljakovin. Bučna moka je brez glutena in primerna za pripravo tako sladkih kot slanih jedi.
Njoke lahko pripravimo na dva različna načina - izberi možnost, ki ti bo najbolj ustrezala.
Pri prvem postopku nastane bolj neenakomerna grudičasta masa in kuhane kroglice so bolj mehke. Vidni so koščki skute in zato je zmes bolj rahla.
Pri drugem postopku je celotna masa zmiksana enakomerno in ni grudic. Kuhane kroglice so nekoliko bolj kompaktne. – takšne, kot so na sliki.
Deli s prijatelji!
Specializirana spletna trgovina za
LCHF, KETO in PALEO prehrano.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.