/
/
KETO bučna juha

KETO bučna juha

Slastna juha ki pogreje dušo - keto bučna juha

Ta kremasta keto bučna juha z bogatim okusom in nežnim pridihom začimb je prava poslastica za hladne dni. Je preprosta za pripravo, nizkohidratna in popolna izbira za vse, ki obožujejo tople, hranljive jedi. Če že imate pripravljen bučni pire - lahko iz njega enostavno naredite juho.

Število obokov: 4
Celoten čas: 60
minut
Sestavine:
Srednja hokaido buča
1
Srednja hokaido buča
1
Čebula
1
Čebula
1
Česen - strok
2
Česen - strok
2
Olivno olje
2
Olivno olje
2
Timijan
1
ščepec
Timijan
1
ščepec
Mlet ingver
po okusu
Mlet ingver
po okusu
Kurkuma
po okusu
Kurkuma
po okusu
KETO bučna juha
Postopek priprave
1. Korak: Pečenje buče

Hokaido bučo najprej operemo pod tekočo vodo, nato jo razpolovimo in temeljito očistimo semen. Bučo narežemo na srednje velike kocke in jih enakomerno razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pomembno je, da buče ne lupimo, saj ima njena lupina dober okus in obdrži svojo obliko med peko. Čebulo olupimo in razrežemo na štiri dele, česen pa pustimo kar v olupku – tako bo pridobil nežnejši okus. Vse skupaj dodamo k buči na pekaču ter sestavine rahlo pokapamo z olivnim oljem, da se bodo med peko lepo zmehčale in obogatile s prijetnim okusom. Pekač postavimo v že ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo, dokler buča ne dobi rjavkastih robov in ne karamelizira.

1. Korak: Juha

Ko imamo dobro pečeno bučo in ostalo zelenjavo, vse skupaj preložimo v kozico, v kateri bomo juho skuhali. Zelenjavo zalijemo z vodo, da je ravno pokrita, in dodamo ščepec timijana, sol in poper po okusu. Vse sestavine dobro premešamo in kuhamo na srednjem ognju, dokler se buča in ostala zelenjava povsem ne zmehčata, približno 10–15 minut. Ko je zelenjava kuhana, jo s paličnim mešalnikom skrbno pretlačimo, da dobimo gladko in kremasto strukturo. Za izjemno fino in svilnato juho lahko tekočino dodatno precedimo skozi cedilo. Juho nato vrnemo na ogenj, da se še rahlo segreje, in po okusu dodajamo sveže nariban ingver (ali suh) – postopoma, da juha dobi prijeten, nežen priokus ingverja, brez da bi prevladal. Po želji lahko na koncu juho še dodatno obogatimo z žlico kisle smetane, ki ji doda kremasto teksturo in rahlo kislost, kar lepo zaokroži njen okus. Juha je tako pripravljena za postrežbo in bo zagotovo navdušila vse ljubitelje bučnih jedi.

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami
Pajs brez obresti d.o.o. 2022 - 2024. Vse pravice pridržane.

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.

Izdelek je dodan v košarico.