Keto bučni pire je odličen nadomestek klasičnega krompirjevega pireja, pripravimo pa ga zelo enostavno. Razlika med njima je predvsem v tem, da se pri bučnem, buče ne kuhajo, temveč pečejo, kar prinaša intenzivnejši okus in boljšo teksturo. Za pripravo najprej izberemo kakovostno hokaido bučo, ki jo dobro operemo pod tekočo vodo, nato pa jo razpolovimo in očistimo semen. Polovici narežemo na srednje velike kocke in jih položimo na pekač, ki ga prej obložimo s papirjem za peko. Lupine ni treba odstranjevati, saj ta med peko postane mehka in prispeva k polnejšemu okusu pireja. Bučne kocke nato rahlo pokapljamo z olivnim oljem, kar pripomore k lepi zlato-rjavi karamelizaciji. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, in buče pečemo, dokler ne postanejo mehke in dobijo rjavkaste robove, kar traja približno 25 do 30 minut.