za diabetike
Bounty brez peke - končno recept za domačo kombinacijo kokosa in čokolade, ki je FIT, brez glutena in brez dodanega sladkorja. Njami!
Ena poglavitnih sestavin bounty kroglic brez peke je naša temna čokolada, ki cela vsebuje SAMO 0,5 g naravno prisotnih sladkorjev. Za popolno bounty kokosovo sredico pa je poskrbela naša fino mleta kokosova razmaščena moka.
Ne pozabi na nobeno od obeh ključnih sestavin!
V posodi zmešamo kokosovo moko in beljakovine v prahu. Dodamo še stopljeno kokosovo maščobo, eritritol (če želimo) in konjak moko, premešamo in med stalnim mešanjem postopoma dodajamo mleko. Po potrebi ga dodamo več ali manj, kot je napisano v receptu.
Ko vse skupaj dobro premešamo, dobimo grobo maso, ki jo z rokami oblikujemo v kroglice. Oblikovane kroglice za cca. 20 minut postavimo v hladilnik in medtem na vodni kopeli stopimo čokolado.
Ohlajene kroglice povaljamo v stopljeni čokoladi - ko se strdi, pa lahko že takoj uživamo v bounty okusu brez slabe vesti!
Beljakovine iz recepta lahko izpustimo - v tem primeru uporabimo 90 g kokosove moke.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004