Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
KETO borovničev cheesecake
keto borovničev cheesecake

KETO borovničev cheesecake

Cheesecake, ki prepriča oči in razvname brbončice!

KETO borovničev cheesecake po tem receptu je relativno enostaven za pripravo. Vsako od skupin sestavin samo zmešaš skupaj, na koncu pa jih sestaviš v celoto.

Najzahtevnejši del recepta je čakanje - KETO borovničev cheesecake se namreč razreže šele naslednji dan. Ampak verjemi, njegov okus in struktura sta vredna čakanja!

Za pripravo priporočamo, da uporabiš eritritol v prahu z magnezijem. Je edini eritritol, ki tudi v hladnem ne kristalizira.
Celoten čas: 24
ur
Čas priprave: 1
ura
Število obokov: 8

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za osnovo:
Mandljeva razmaščena moka
224
g
Mandljeva razmaščena moka
224
g
Maslo (stopljeno)
80
g
Maslo (stopljeno)
80
g
Eritritol v prahu z magnezijem
3
Eritritol v prahu z magnezijem
3
Burbonska vanilija v prahu
1/2
ČŽ
Burbonska vanilija v prahu
1/2
ČŽ
Sestavine za nadev:
Kremni sir
510
g
Kremni sir
510
g
Eritritol v prahu z magnezijem
300
g
Eritritol v prahu z magnezijem
300
g
Jajca (L)
3
Jajca (L)
3
Limonin sok
1
žlička
Limonin sok
1
žlička
Kisla smetana
450
g
Kisla smetana
450
g
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Sestavine za borovničevo omako:
Borovnice (zamrznjene)
510
g
Borovnice (zamrznjene)
510
g
Voda
3
Voda
3
Limonin sok
1
žlička
Limonin sok
1
žlička
Konjak moka
1
ščepec
Konjak moka
1
ščepec
Postopek priprave
Najprej:

Pripravimo borovničevo omako: V kozici zmešamo borovnice z vodo in kuhamo na srednjem ognju, dokler se borovnice ne zmehčajo. Dodamo eritritol, limono in konjak moko ter približno eno minuto mešamo.

Nato odstavimo z ognja in omako grobo pretlačimo, da borovnice razpadejo.

Nato:

Za osnovo segrejemo pečico na 175°C in namastimo tortni pekač premera 22 cm. V posodi zmešamo vse sestavine za osnovo in testo pritisnemo ob dno namaščenega pekača. Pečemo 10-12 minut, do zlate barve in pustimo, da se popolnoma ohladi.

Temperaturo pečice znižamo na 150°C.

Potem:

Z nastavkom za stepanje na srednji hitrosti stepemo kremni sir z eritritolom, toliko, da postane puhast. Eno za drugim začnemo dodajati jajca in vmes še naprej stepamo. Dodamo limonin sok, vanilijo in kislo smetano. Premešamo.

V maso vlijemo 3/4 borovničeve omake in 1-2x počasi premešamo, da dobimo marmornati videz. Nadev vlijemo v pekač (čez osnovo) in ga pogladimo z lopatko. Po vrhu pokapamo preostalo borovničevo omako in z nožem za maslo ustvarimo vzorce, tako da nastane kot nekakšen marmor. Pečemo 1. uro.

Na koncu pa še:

Odpremo vrata pečice in pustimo, da se cheesecake v pečici ohlaja še eno uro, nato pa jo še dodatno ohladimo na sobni temperaturi, preden jo postavimo v hladilnik do naslednjega dne.

Naslednji dan postrežemo in uživamo.

Dobro vedeti

Količine sestavin zadostujejo za tortni pekač premera 22 cm.

Boš delal/a recept? Ne pozabi na mandljevo moko!
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala