Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO borovničev cheesecake

KETO borovničev cheesecake

keto borovničev cheesecake
Obrok: Sladica
Celoten čas: 24
ur
Število obokov: 8

Cheesecake, ki prepriča oči in razvname brbončice!

KETO borovničev cheesecake po tem receptu je relativno enostaven za pripravo. Vsako od skupin sestavin samo zmešaš skupaj, na koncu pa jih sestaviš v celoto.

Najzahtevnejši del recepta je čakanje - KETO borovničev cheesecake se namreč razreže šele naslednji dan. Ampak verjemi, njegov okus in struktura sta vredna čakanja!

Za pripravo priporočamo, da uporabiš eritritol v prahu z magnezijem. Je edini eritritol, ki tudi v hladnem ne kristalizira.

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za osnovo:
Mandljeva razmaščena moka
224
g
Mandljeva razmaščena moka
224
g
Maslo (stopljeno)
80
g
Maslo (stopljeno)
80
g
Eritritol v prahu z magnezijem
3
Eritritol v prahu z magnezijem
3
Burbonska vanilija v prahu
1/2
ČŽ
Burbonska vanilija v prahu
1/2
ČŽ
Sestavine za nadev:
Kremni sir
510
g
Kremni sir
510
g
Eritritol v prahu z magnezijem
300
g
Eritritol v prahu z magnezijem
300
g
Jajca (L)
3
Jajca (L)
3
Limonin sok
1
žlička
Limonin sok
1
žlička
Kisla smetana
450
g
Kisla smetana
450
g
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Sestavine za borovničevo omako:
Borovnice (zamrznjene)
510
g
Borovnice (zamrznjene)
510
g
Voda
3
Voda
3
Limonin sok
1
žlička
Limonin sok
1
žlička
Konjak moka
1
ščepec
Konjak moka
1
ščepec
Postopek priprave
Najprej:

Pripravimo borovničevo omako: V kozici zmešamo borovnice z vodo in kuhamo na srednjem ognju, dokler se borovnice ne zmehčajo. Dodamo eritritol, limono in konjak moko ter približno eno minuto mešamo.

Nato odstavimo z ognja in omako grobo pretlačimo, da borovnice razpadejo.

Nato:

Za osnovo segrejemo pečico na 175°C in namastimo tortni pekač premera 22 cm. V posodi zmešamo vse sestavine za osnovo in testo pritisnemo ob dno namaščenega pekača. Pečemo 10-12 minut, do zlate barve in pustimo, da se popolnoma ohladi.

Temperaturo pečice znižamo na 150°C.

Potem:

Z nastavkom za stepanje na srednji hitrosti stepemo kremni sir z eritritolom, toliko, da postane puhast. Eno za drugim začnemo dodajati jajca in vmes še naprej stepamo. Dodamo limonin sok, vanilijo in kislo smetano. Premešamo.

V maso vlijemo 3/4 borovničeve omake in 1-2x počasi premešamo, da dobimo marmornati videz. Nadev vlijemo v pekač (čez osnovo) in ga pogladimo z lopatko. Po vrhu pokapamo preostalo borovničevo omako in z nožem za maslo ustvarimo vzorce, tako da nastane kot nekakšen marmor. Pečemo 1. uro.

Na koncu pa še:

Odpremo vrata pečice in pustimo, da se cheesecake v pečici ohlaja še eno uro, nato pa jo še dodatno ohladimo na sobni temperaturi, preden jo postavimo v hladilnik do naslednjega dne.

Naslednji dan postrežemo in uživamo.

Dobro vedeti:

Količine sestavin zadostujejo za tortni pekač premera 22 cm.

Z našimi sestavinami je ustvarjala Nuša Šebenik.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
konjak moka 1
-15%
Original price was: 7,99 €.Current price is: 6,79 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 6,79 €

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.