za diabetike
KETO borovničev cheesecake po tem receptu je relativno enostaven za pripravo. Vsako od skupin sestavin samo zmešaš skupaj, na koncu pa jih sestaviš v celoto.
Najzahtevnejši del recepta je čakanje - KETO borovničev cheesecake se namreč razreže šele naslednji dan. Ampak verjemi, njegov okus in struktura sta vredna čakanja!
Pripravimo borovničevo omako: V kozici zmešamo borovnice z vodo in kuhamo na srednjem ognju, dokler se borovnice ne zmehčajo. Dodamo eritritol, limono in konjak moko ter približno eno minuto mešamo.
Nato odstavimo z ognja in omako grobo pretlačimo, da borovnice razpadejo.
Za osnovo segrejemo pečico na 175°C in namastimo tortni pekač premera 22 cm. V posodi zmešamo vse sestavine za osnovo in testo pritisnemo ob dno namaščenega pekača. Pečemo 10-12 minut, do zlate barve in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Temperaturo pečice znižamo na 150°C.
Z nastavkom za stepanje na srednji hitrosti stepemo kremni sir z eritritolom, toliko, da postane puhast. Eno za drugim začnemo dodajati jajca in vmes še naprej stepamo. Dodamo limonin sok, vanilijo in kislo smetano. Premešamo.
V maso vlijemo 3/4 borovničeve omake in 1-2x počasi premešamo, da dobimo marmornati videz. Nadev vlijemo v pekač (čez osnovo) in ga pogladimo z lopatko. Po vrhu pokapamo preostalo borovničevo omako in z nožem za maslo ustvarimo vzorce, tako da nastane kot nekakšen marmor. Pečemo 1. uro.
Odpremo vrata pečice in pustimo, da se cheesecake v pečici ohlaja še eno uro, nato pa jo še dodatno ohladimo na sobni temperaturi, preden jo postavimo v hladilnik do naslednjega dne.
Naslednji dan postrežemo in uživamo.
Količine sestavin zadostujejo za tortni pekač premera 22 cm.