za diabetike
Fit beljakovinska rulada, ki jo je iz naših sestavin spekla stranka Metka. Odlična zdrava sladica brez glutena in brez dodanih sladkorjev, ki bo potešila brbončice tudi najzahtevnejših sladokuscev.
Beljake v prahu zmešamo z vodo in jih skupaj z dvema žlicama eritritola stepemo v čvrst sneg. V ločeni posodi skupaj s preostankom eritritola penasto umešamo rumenjake. Priporočljivo je, da rumenjake res dolgo stepamo, da dobim lepo zračno peno, v katero potem previdno in nežno vmešamo vse suhe sestavine, rahlo premešamo in na koncu vmešamo še sneg iz beljakov.
Vse skupaj nato ulijemo in z lopatko lepo porazdelimo na s papirjem za peko obloženem pekaču, ki smo ga predhodno namazali z maščobo. Biskvit se peče cca. 10-15 min na drugem nivoju na 180°C (malo je odvisno od pečice).
Ko vzamemo biskvit iz pečice, ga previdno zavijemo v rolo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se malce ohladi (da ni več vroč, ne pa hladen, saj se v tem primeru pri ponovnem zvijanju lahko lomi). V vmesnem času pa pripravimo nadev.
Vse sestavine dobro premešamo in z nadevom na debelo premažemo rulado. Zavito rolado zavijemo v peki papir, da se ne izsuši in jo hranimo v hladilniku.
Najbolje je, da suhe sestavine pred uporabo presejemo.
Ker se proteini in razmaščene moke drugače obnašajo v stiku s tekočino, postane masa malce bolj lepljiva, kot masa za običajne biskvite. Paziti moramo, da je ne mešamo preveč, vedeti je treba, da ne bo tako homogena, kot tista iz običajnih mok, tako da ostane kakšna grudica, a nič zato.
Če se nam zdi masa za biskvit zelo suha, ji pred peko dodamo še malo (rastlinskega) mleka.
Če si na strogem LCHF/KETO, lahko veganske riževe beljakovine zamenjaš s sirotkinimi.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!