Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
FIT beljakovinska rulada

FIT beljakovinska rulada

fit beljakovinska rulada
Obrok: Sladica
Celoten čas: 45
minut
Število obokov: 10

Beljakovinska bombica v obliki slastne rulade!

Fit beljakovinska rulada, ki jo je iz naših sestavin spekla stranka Metka. Odlična zdrava sladica brez glutena in brez dodanih sladkorjev, ki bo potešila brbončice tudi najzahtevnejših sladokuscev.

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za biskvit:
Beljaki
5-6
Beljaki
5-6
Rumenjaki
3
Rumenjaki
3
(Whey) beljakovine v prahu - vanilija
2
(Whey) beljakovine v prahu - vanilija
2
Mandljeva razmaščena moka
2
Mandljeva razmaščena moka
2
Zelena bananina moka
1
Zelena bananina moka
1
Eritritol v prahu z magnezijem
4
Eritritol v prahu z magnezijem
4
Sestavine za nadev:
Eritirtol v prahu z magnezijem
15
g
Eritirtol v prahu z magnezijem
15
g
Skyr
150
g
Skyr
150
g
Jagodna marmelada brez dodanih sladkorjev
60
g
Jagodna marmelada brez dodanih sladkorjev
60
g
Narezane sveže jagode
Narezane sveže jagode
Postopek priprave
Za biskvit:

Beljake v prahu zmešamo z vodo in jih skupaj z dvema žlicama eritritola stepemo v čvrst sneg. V ločeni posodi skupaj s preostankom eritritola penasto umešamo rumenjake. Priporočljivo je, da rumenjake res dolgo stepamo, da dobim lepo zračno peno, v katero potem previdno in nežno vmešamo vse suhe sestavine, rahlo premešamo in na koncu vmešamo še sneg iz beljakov.

Vse skupaj nato ulijemo in z lopatko lepo porazdelimo na s papirjem za peko obloženem pekaču, ki smo ga predhodno namazali z maščobo. Biskvit se peče cca. 10-15 min na drugem nivoju na 180°C (malo je odvisno od pečice).

Ko vzamemo biskvit iz pečice, ga previdno zavijemo v rolo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se malce ohladi (da ni več vroč, ne pa hladen, saj se v tem primeru pri ponovnem zvijanju lahko lomi). V vmesnem času pa pripravimo nadev.

Za nadev:

Vse sestavine dobro premešamo in z nadevom na debelo premažemo rulado. Zavito rolado zavijemo v peki papir, da se ne izsuši in jo hranimo v hladilniku.

Dobro vedeti:

Najbolje je, da suhe sestavine pred uporabo presejemo.

Ker se proteini in razmaščene moke drugače obnašajo v stiku s tekočino, postane masa malce bolj lepljiva, kot masa za običajne biskvite. Paziti moramo, da je ne mešamo preveč, vedeti je treba, da ne bo tako homogena, kot tista iz običajnih mok, tako da ostane kakšna grudica, a nič zato.

Če se nam zdi masa za biskvit zelo suha, ji pred peko dodamo še malo (rastlinskega) mleka.

Če si na strogem LCHF/KETO, lahko veganske riževe beljakovine zamenjaš s sirotkinimi.

Z našimi sestavinami je ustvarjala Metka.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.