Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
Domači twix brez sladkorja in peke
twix brez peke in sladkorja

Domači twix brez sladkorja in peke

Twix brez peke, sladkorja in mlečnin!

Twix brez peke na LCHF način! Brez (dodanega) sladkorja in brez mlečnin so te doma pripravljene twix ploščice odlična poslastica za vse generacije. Recept je primeren tudi za diabetike in vegane.

Twix brez peke je zelo enostavno pripravljen, saj večino dela opravi zamrzovalnik. Zahvaljujoč našim sestavinam pa odlično konkurira originalnim čokoladicam. Pripravi recept in nam sporoči, kako ti bo všeč!

Celoten čas: 2
uri
Čas priprave: 30
minut
Število obokov: 12

Poglej video recept

Play Video

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
vegansko
PALEO
Low Carb
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za piškot:
Mandljeva razmaščena moka
120
g
Mandljeva razmaščena moka
120
g
Stopljena kokosova maščoba
60
g
Stopljena kokosova maščoba
60
g
Eritritol v prahu z magnezijem
50
g
Eritritol v prahu z magnezijem
50
g
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Burbonska vanilija v prahu
1
ščepec
Voda
50
ml
Voda
50
ml
Sestavine za karamelo:
Kremasto arašidovo maslo
130
g
Kremasto arašidovo maslo
130
g
Kokosova maščoba
60
g
Kokosova maščoba
60
g
Eritritol v prahu z magnezijem
20
g
Eritritol v prahu z magnezijem
20
g
Burbonska vanilija v prahu
po okusu
Burbonska vanilija v prahu
po okusu
Sol
2
ščepec
Sol
2
ščepec
Sestavine za preliv:
Čokolada brez sladkorja
100
g
Čokolada brez sladkorja
100
g
Kokosova maščoba
15
g
Kokosova maščoba
15
g
Sol
Sol
Postopek priprave
Samo en korak:

Vse sestavine za piškot zmešamo v mešalniku. Testo nežno pritisnemo v model, ki ga pred tem obložimo s papirjem za peko. Postavimo v zamrzovalnik za 15-30 minut.

Za karamelo, na šibkem ognju stopimo arašidovo maslo, kokosovo maščobo, eritritol, vanilijo in sol, pri čemer ves čas mešamo, da dobimo gladko kremo. Kremo prelijemo preko ohlajene piškotne plasti in vse skupaj spet postavimo v zamrzovalnik za 15-30 minut, da se strdi.

Za preliv nad parno kopeljo stopimo čokolado s kokosovo maščobo. Prelijemo po ohlajenih plasteh in spet postavimo v zamrzovalnik 15-30 minut. Ko se čokolada začne strjevati, po vrhu posujemo še malo soli.

Dobro vedeti

Arašidovo maslo lahko zamenjamo s katerimkoli drugim maslom iz oreščkov. Tudi s pistacijevim - dobiš ga TUKAJ.

Sestavine zadostujejo za pekač velikosti 19x19 cm.

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti