Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
Domača čokolada z jagodno kremo
domača čokolada z jagodno kremo

Domača čokolada z jagodno kremo

Jagode in jogurt v čokoladnem oblivu!

Domača čokolada z jagodno kremo je odlična FIT sladica brez dodanega sladkorja. Naredimo lahko eno večjo ali več manjših čokoladic, kakor nam je ljubše.

V vsakem primeru gre za sladico, ki je super izbira za velike in majhne sladkosnede! Domača čokolada po tem receptu je primerna za LCHF, KETO in prehrano diabetikov.

V receptu smo uporabili našo TEMNO ČOKOLADO BREZ SLADKORJA, ki CELA vsebuje SAMO 0,5 g naravno prisotnih sladkorjev, našo čudovito KONJAK MOKO, brez katere si življenja sploh več ne predstavljamo in naš prvovrstni ERITRITOL V PRAHU Z MAGNEZIJEM, ki nikoli ne kristalizira in tako prepreči, da bi se v tvojih hladnih fit sladicah pojavilo tisto zoprno hrustanje eritritolovih kristalčkov.

Celoten čas: 3
ure
Čas priprave: 20
minut
Število obokov: 8

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za polnilo:
Quark skuta ali skyr
500
g
Quark skuta ali skyr
500
g
Eritritol v prahu z magnezijem
60-80
g
Eritritol v prahu z magnezijem
60-80
g
Konjak moka
2
g
Konjak moka
2
g
Sveže jagode
120
g
Sveže jagode
120
g
Jagodna aroma
po želji
po okusu
Jagodna aroma
po želji
po okusu
Sestavine za preliv:
Temna čokolada brez sladkorja
200
g
Temna čokolada brez sladkorja
200
g
Kokosova maščoba
2
Kokosova maščoba
2
Postopek priprave
Najprej:

V večji posodi zmešamo quark, eritritol v prahu in aromo jagode. Premešamo z železno metlico, da nastane enotna gosta zmes. Dodamo konjak moko in mešamo še kakšno minuto, da se vse poveže.

Dodamo sveže jagode (pretlačene ali narezane na majhne koščke) in na rahlo premešamo, da se enakomerno razporedijo po masi.

Nato:

Zmes prestavimo v manjši pekač, obložen s papirjem za peko, in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 3 ure ali pa kar čez noč, da se jogurtova krema strdi. Ko je krema strjena, jo narežemo na 8 enakih ploščic - po želji tudi na več ali manj. Odvisno, kako velike čokoladice želimo. :)

In na koncu:

V mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli stopimo temno čokolado in kokosovo maščobo. Premešamo, da nastane gladka, tekoča zmes.

Pripravljene ploščice oblijemo s čokolado in pustimo, da se čokolada strdi. Ker so ploščice zelo mrzle se bo čokolada na njih hitro strdila, zato jih moramo hitro in previdno obliti.

Ko so prelite, jih postavimo v hladilnik za 5-10 minut, da se čokolada do konca strdi.

Dobro vedeti

Lahko naredimo eno večjo tablico (v obliki 100 g čokolade) ali več manjših.

Po želji lahko še spodnji del ploščic prekrijemo s čokolado: dno ohlajene čokoladice pomočimo v stopljeno čokolado, odložimo na papir za peko in ponovno postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Namesto jagod lahko uporabimo tudi maline ali kakšno drugo jagodičevje oz. sadje po izbiri.
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
KETO Bounty puding
10
minut
2
KETO Bounty puding
Nadevani jajčevci
45
minut
2
Nadevan jajčevec - malencan
keto polnjena čokoladna jajčka
50
minut
6
KETO polnjena čokoladna jajčka