za diabetike
Brezglutenski LCHF kruh iz lanene moke te bo zagotovo navdušil - lanena razmaščena moka je namreč odlična za pripravo kruha, žemljic ali bombetk, saj da tisti tipičen polnozrnati okus in hkrati še odlično strukturo.
Za pripravo kruha po tem receptu smo uporabili našo ZLATO LANENO razmaščeno moko, ki je narejena iz t.i. zlatih lanenih semen in je primerna za vse vrste prehranjevanja. Na 100 g vsebuje samo 2 g OH-jev, zato je odlična izbira za vse, ki pazite na dnevni vnos ogljikovih hidratov. Ker je zelo bogata z vlakninami - vsebuje jih kar 41% - pa bo njene uporabe vesela tudi tvoja prebava.
Zmešamo laneno moko, moko iz indijskega trpoteca, eritritol v prahu, vinski kamen, začimbe za kruh in sol. Dodamo jajca in 250 ml mlačne vode in vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom.
Maso prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 60 minut na 175°C. Ko je kruh pečen, ga pustimo, da se popolnima ohladi.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Ne zamudite posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.