Prvi korak: Kuhanje brokolija
Operite brokoli in ga razdelite na cvetove. Kuhajte v slanem kropu 15–20 minut, dokler ni mehak, vendar še čvrst. Nato ga precedite in pustite, da se rahlo ohladi.
Operite brokoli in ga razdelite na cvetove. Kuhajte v slanem kropu 15–20 minut, dokler ni mehak, vendar še čvrst. Nato ga precedite in pustite, da se rahlo ohladi.
Vsak cvet brokolija previdno sploščite z ravnim dnom kozarca, da dobite enakomerno površino.
V manjši posodici zmešajte olje, papriko v prahu, česen v prahu, origano, sol in poper.
Sploščene brokolijeve cvetove premažite z marinado s pomočjo čopiča za kuhanje. Nato jih enakomerno potresite s parmezanom.
Cvetove razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 15 minut, dokler se parmezan ne zlato zapeče. Postrezite toplo kot prigrizek, prilogo ali predjed.
Uporabljajte svež parmezan za najboljši okus in aromo.
Za intenzivnejši okus lahko brokolijevim cvetom dodate čili v prahu ali limonin sok pred pečenjem.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.