za diabetike
Ta zdrava bučna rulada brez dodanega sladkorja in brez glutena je vsekakor odlična in sveža poslastica, ki bo navdušila vsakogar. Njena nezapletena priprava pa je še en razlog več, da si jo pripraviš!
Rulada je prijetno sočna in sladka, glavna sestavina testa pa je BIO bučna razmaščena moka, ki v tem receptu odlično dokazuje, da je primerna tudi za neslane recepte. Bučna rulada po tem receptu je primerna tudi za LCHF/KETO.
V skledi zmešamo moko, 60 g eritritola v prahu in pecilni prašek.
Rumenjake ločimo od beljakov, jim dodamo 40 g eritritola in mešamo na srednji hitrosti 5 minut. Na koncu vmešamo še bučno olje.
V ločeni posodi zmiksamo beljake in 20 g eritritola, da nastane sneg.
Nato z metlico na rahlo zmešamo mešanico moke, rumenjake in sneg. Vlijemo v pekač velikosti 30x40, katerega smo pred tem obložili s papirjem za peko in naoljili. Pečemo na 180°C 15 minut.
Ko je biskvit pečen, nanj položimo še en papir za peko ter skupaj z njim zvijemo v rulado, ki jo nato zavijemo v vlažno krpo. Počakamo, da se popolnoma ohladi, odvijemo, ter namažemo z mešanico mascarpone sira, kisle smetane in malin. Nato rulado ponovno zvijemo in uživamo.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Ne zamudite posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004