Prvi korak: Priprava sira in limone
V večji posodi zmešajte sveži sir, zrnasti sir in naribano lupinico dveh limon. Mešajte, dokler masa ne postane enotna in kremasta.
Proteinska limonina strnjenka je popolna sladica za vse ljubitelje osvežilnih in zdravih dobrot. Kombinacija kremaste skute, zrnastega sira in svežega limoninega soka ustvari čudovito lahkoten okus, ki ga dopolni rahla sladkost eritritola s stevijo. Brez peke in s preprosto pripravo je idealna za vse, ki želijo hitro pripraviti sladico, ki je hkrati zdrava in polna beljakovin.
V večji posodi zmešajte sveži sir, zrnasti sir in naribano lupinico dveh limon. Mešajte, dokler masa ne postane enotna in kremasta.
V manjši posodi zmešajte sok dveh limon, 100 ml vroče vode, eritritol s stevijo in želatino. Mešajte, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. Dodajte 4 kapljice Flavor drops – Vanilija za dodatno aromo.
Želatinsko mešanico postopoma vlivajte v posodo s sirno maso. Pri tem ves čas mešajte, da se sestavine enakomerno povežejo.
Maso prelijte v tortni model, obložen s peki papirjem. Model rahlo potresite, da odstranite zračne mehurčke in izravnate površino.
Tortni model postavite v hladilnik za 2–4 ure, da se strnjenka popolnoma strdi.
Ta sladica vsebuje eritritol s stevijo, ki je varen za diabetike in primeren za vse, ki se izogibajo sladkorju.
Strnjenko lahko dodatno obogatite s svežim sadjem ali nastrgano temno čokolado s sladilom. Uporaba želatine zagotavlja čvrsto strukturo, zato jo ne izpustite ali nadomeščajte z želirnimi sredstvi, ki ne dajejo enakega učinka.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.