za diabetike
Keto njoki iz konjak moke so celo boljši od klasičnih krompirjevih! Preizkusi recept za domače njoke, ki so popolnoma primerni za LCHF in KETO življenjski slog, in se prepričaj na lastnih brbončicah :)
Struktura njokov je enaka kot pri tistih, narejenih po običajnem receptu, po okusu pa so, zaradi dodatka skute, še boljši od klasičnih krompirjevih.
Katera sestavina omogoča, da njoki ne razpadejo? To je naša čudežna KONJAK moka, ki se vedno znova dokazuje, da je res nenadomestljiva v LCHF/KETO kuhinji. Uporabljaš jo lahko na vse mogoče načine - si iz nje pripraviš puding, zgostiš omako ali pa jo piješ zmešano z vodo, da ti olajša prebavo in pomaga pri hujšanju. Kot vidiš pa pride prav tudi za njoke!
Vse sestavine za njoke dobro premešamo. Najprej si lahko pomagamo z mešalnikom, nato pa testo dodobra pregnetemo z rokami.
Gnetemo, dokler testo ni popolnoma prožno, nato pa celotno maso oblikujemo v en dolg svaljek. Svaljek razrežemo na manjše koščke, debeline cca. 1 cm, ki jih potem oblikujemo v svaljke – njoke. Vsakega od svaljkov na hitro pritisnemo z vilico.
Njoke kuhamo v slani vodi, dokler ne priplavajo na vrh. Potem jih odcedimo in popražimo na maslu.
Da bodo njoki uspeli kot je treba, nujno uporabimo skuto SVEŽI SIR iz Lidla.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Ne zamudite posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004