Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
Nadevan jajčevec – malencan
Nadevani jajčevci

Nadevan jajčevec - malencan

Nadevana malencana malo drugače

Ta kreativna jed združuje različne okuse in teksture ter bo gotovo navdušila vaše brbončice. S slastnimi nadevani jajčevci boste gostom ali družini postregli nekaj posebnega, kar bo popestrilo vašo kulinarično izkušnjo.

Celoten čas: 45
minut
Čas priprave: 15
minut
Število obokov: 2

Poglej video recept

Play Video

Načini prehranjevanja

Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine
Velik jajčevec
1
Velik jajčevec
1
Slanina / panceta
Slanina / panceta
Mehki sir - mozzarella, gauda
Mehki sir - mozzarella, gauda
Nariban parmezan
Nariban parmezan
Svež česen
2
Svež česen
2
Sol in poper
po okusu
Sol in poper
po okusu
Mediteranske začimbe
po okusu
Mediteranske začimbe
po okusu
Postopek priprave
Korak:

Jajčevec je priljubljena sestavina številnih kulinaričnih jedi, ki lahko z izvirnim receptom postanejo še bolj okusne in privlačne. Za pripravo te izvrstne jedi, najprej jajčevce razpolovite po dolgem. V notranji del vsake polovice naredite nekaj globokih zarez, vendar pazite, da ne prerežete lupine. To bo omogočilo, da se nadev lepo zlije s teksturo jajčevca.

Kot izjemno okusen in slasten nadev uporabite slanino ali panceto v rezinah  in mehki sir, dobro topljiv. Slanino skupaj s sirom natlačite v predhodno pripravljene zareze v jajčevcih. Tako bo vsak grižljaj prava eksplozija okusov.

Za omamno aromo in okus dodajte še česen. Očistite dve glavi česna ter jih stisnite v posodo. K česnu primešajte nariban parmezan, količina naj bo cca. pest naribanega pamerzana. Dobro premešajte mešanico, da se okusi enakomerno združijo.

S pripravljeno mešanico česna in parmezana premažite nadevane jajčevce. Previdno in skrbno jih prekrijte z mešanico, pri tem pa ne pozabite pritisniti, da se nadev dobro oprime jajčevcev. To bo poskrbelo za tesno in sočno strukturo ter hrustljavo skorjo.

Ko so jajčevci pripravljeni, jih postavite v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj. Nadevan jajčevec - malencan pečite toliko časa (približno 30 minut), da postanejo mehki in zlatorjavo zapečeni. Ko bodo nadevani jajčevci pripravljeni, jih postrezite kot okusno glavno jed.

Ta kreativna jed združuje različne okuse in teksture ter bo gotovo navdušila vaše brbončice. S slastnimi nadevani jajčevci boste gostom ali družini postregli nekaj posebnega, kar bo popestrilo vašo kulinarično izkušnjo.

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
Veganski beljakovinski čokoladni sladoled pajs brez obresti
minuta
2
Veganski beljakovinski čokoladni sladoled
KETO bučna pita
60
minut
4
KETO bučna pita
LCHF browniji iz lešnikove moke
40
minut
4
LCHF browniji iz lešnikove moke

Piškotki in zasebnost

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.

Do brezplačne poštnine vam manjka še: 49,99  V trgovino
Košarica

Dodaj še ...