Priprava zdravih in okusnih mini salami pizzik je preprosta in hitra. Za začetek operemo bučke in jih zbrišemo, da odstranimo morebitno umazanijo. Nato jih narežemo na kolobarje debeline približno pol centimetra. Da bodo bučke bolj okusne, jih posolimo in počakamo, da spustijo vodo. Ta postopek jim bo pomagal izgubiti odvečno vlago, kar bo zagotovilo, da bodo bučke ostale hrustljave in ne bodo premehke.
Po nekaj minutah previdno popivnamo kolobarje bučk s papirnato brisačo, da odstranimo sol in odvečno vodo. Nato jih zložimo na peki papir, ki smo ga prej pomastili, da se kolobarji ne bodo prijeli. To bo poskrbelo za enostavno odstranjevanje bučk po peki in preprečilo, da bi se prilepile na pekač.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in bučke pečemo v vroči pečici. To bo omogočilo, da se bučke lepo zapečejo in ohranijo svojo hrustljavo teksturo. Čas peke je odvisen od debeline bučk in vaše željene mehkobe. Običajno bodo bučke pečene v 5-7 minutah, vendar preverite, ali so že pripravljene, da bodo ravno prav hrustljave in sočne.