Prvi korak
Pripravite sestavine: piščančje prsi narežite na manjše koščke, čebulo sesekljajte na drobno, česen pa olupite in nasekljajte.
Low Carb curry s piščancem je popolna izbira za ljubitelje okusnih in zdravih jedi. S sočnimi piščančjimi prsmi, nežno čebulo, aromatičnim curryjem in kremastim kokosovim mlekom bo ta jed prebudila vaše brbončice. Svež peteršilj doda piko na i, olivno olje pa poskrbi za polnost okusa. Priprava je enostavna, rezultat pa vedno navdušujoč!
Pripravite sestavine: piščančje prsi narežite na manjše koščke, čebulo sesekljajte na drobno, česen pa olupite in nasekljajte.
Segrejte olivno olje v ponvi in na njem popražite sesekljano čebulo, dokler ne postane zlato rumena. Nato dodajte curry in ga na hitro prepražite, da sprosti svoje arome.
Dodajte koščke piščanca in jih pražite, dokler niso enakomerno zapečeni z vseh strani. Nato dodajte sesekljan česen in pražite še minuto.
Zalijte s kokosovo kremo, dobro premešajte in zmanjšajte ogenj. Kuhajte na nizki temperaturi približno 10–15 minut, dokler se piščanec ne zmehča in se okusi ne povežejo. Jed lahko posujte s svežim peteršiljem in postrezite.
Začimbo curry prilagodite svojemu okusu – za blago različico uporabite manj, za bolj intenzivno pa dodajte še ščepec čilija.
Uporaba kokosove kreme namesto mleka ustvari še bolj bogato teksturo in zmanjšuje količino ogljikovih hidratov. Namesto piščančjih prsi lahko uporabite tude ostale kose piščanca / purana.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.