Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
LCHF princeske – profiteroli

LCHF princeske - profiteroli

lchf princeske pajs brez obresti
Obrok: Sladica
Celoten čas: 80
minut
Število obokov: 9

Lepa in slastna sladica brez dodanih sladkorjev!

LCHF princeske ali profiteroli so odlična sladica, prijetna na pogled in še bolj prijetna na okus. Brez dodanih sladkorjev, brez glutena in z minimalnim deležem OH-jev so LCHF princeske odlična izbira za vse, ki se izogibate prevelikemu vnosu sladkorjev, a se vseeno želite sladkati.

Za njihovo pripravo smo uporabili našo mandljevo razmaščeno moko, ki na 100 g vsebuje samo 4 g OH-jev in je brez priokusa po marcipanu. Z njeno pomočjo so LCHF princeske super slastnega okusa - do te mere, da se jih praktično ne da ločiti od klasičnih ...

Načini prehranjevanja

vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za testo:
Voda
50
ml
Voda
50
ml
Maslo
40
g
Maslo
40
g
Mandljeva razmaščena moka
100
g
Mandljeva razmaščena moka
100
g
Jajci
2
Jajci
2
Moka indijskega trpotca
1
Moka indijskega trpotca
1
Sestavine za kremo:
Smetana
200
ml
Smetana
200
ml
Voda
1
dl
Voda
1
dl
Maslo
30
g
Maslo
30
g
Jajca
4
Jajca
4
Eritritol v prahu z magnezijem
30
g
Eritritol v prahu z magnezijem
30
g
Priprava smetane:
Smetana
100
ml
Smetana
100
ml
Želatina Fix
1,5 zavitka
Želatina Fix
1,5 zavitka
Postopek priprave
Priprava testa:

V posodici segrejemo vodo z maslom. Ko se maslo stopi, dodamo moko in mešamo. Nato dodamo še indijski trpotec in še vedno mešamo. Postopno primešamo še dva stepena jajca.

Počakamo 5 minut, da se masa lepo poveže.

Maso nadevamo v dresirno vrečko (vrečko za brizganje) in na pladenj, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo enakomerno velike kupčke.

V segreti pečici na 180°C pečemo cca. 10 minut. Nato odpremo pečico, da izhlapi para in povečamo temperaturo pečice na 200°C in pečemo še nadaljnjih 10 minut.

Počakamo, da se kupčki ohladijo in jih prerežemo na polovico.

Priprava kreme:

Smetano, vodo in maslo segrevamo nad rahlim ognjem.

V drugi posodi stepemo jajca z eritritolom. Ko se maslo stopi z zajemalko vzamemo nekaj tekočine in jo dodamo jajcem, da izenačimo temperaturo. Potem vse skupaj prelijemo v posodo nad ognjem. Maso neprestano mešamo z metlico.

Ko zavre, odstavimo, vendar z mešanjem ne prenehamo. Nato zopet vrnemo nazaj na štedilnik, da se zgosti skoraj kot puding. Odstavimo, vmešamo želatino (pripravimo po navodilih na vrečki) in postavimo na hladno za nekje cca. 15 minut. Masa mora biti dokaj kompaktna, da ne kaplja iz dresirne vrečke.

Priprava smetane:

Smetano stepemo z električnim mešalcem in ji za trdnost dodamo nekaj želatine fix.

Sestavljanje princesk:

Na spodnjo polovičko testa s pomočjo dresirne vrečke vbrizgamo kremo. Na kremo vbrizgamo smetano in prekrijemo z zgornjo polovičko testa.

Za piko na i, princeske posujemo z eritritolom v prahu z dodatkom magnezija.

Z našimi sestavinami je ustvarjala Fani Stupar.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.