Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
LCHF Polnjene paprike
LCHF polnjena paprika

LCHF Polnjene paprike

LCHF Polnjenje paprike - ja končno imamo nadomestek riža

Ni se treba odpovedati klasičnim polnjenim paprikam, z našim nadomestkom riža, jih lahko poustvarite. LCHF polnjene paprike so uravnotežen obrok, kateri vas nasiti. Lahko jih pripravite dan prej, tako, da imate kosilo za drug dan v bistvu že pripravljeno. Pečene in ohlajene LCHF polnjene paprike lahko shranitev hladilniku do 3 dni, ali pa jih zamrznete in hranite do 3 mesece.

Celoten čas: 75
minut
Čas priprave: 15
minut
Število obokov: 2

Poglej video recept

Play Video

Načini prehranjevanja

za diabetike
Low Carb
LCHF
Fit
Sestavine
PajsoRiž
100
g
PajsoRiž
100
g
Sveža paprika
5
Sveža paprika
5
Olivno olje
2
Olivno olje
2
Mleta govedina
200
g
Mleta govedina
200
g
Nasekljana čebula
1
Nasekljana čebula
1
Nasekljan česen
2 stroka
Nasekljan česen
2 stroka
Paradižnikov koncentrat
150
ml
Paradižnikov koncentrat
150
ml
Srednje velik, zrel paradižnik
1
Srednje velik, zrel paradižnik
1
Masten sir
100
g
Masten sir
100
g
Sveža Bazilika in pterešilj
Sveža Bazilika in pterešilj
Sol in poper
po okusu
Sol in poper
po okusu
Postopek priprave
Korak:

Priprava LCHF polnjene paprike je preprosta, a okusna. Najprej segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Medtem ko se pečica ogreva, pripravite paprike tako, da jih očistite, odstranite pecelj in semena.

Nato vzemite ognjevaren pekač in vanj nalijte približno 1 centimeter vode. Paprike obrnite z luknjo navzdol, tako da so v vodi, nato pa pokrijte pekač s folijo in ga postavite v pečico. To bo paprike nežno pokuhalo na pari, kar jim bo pomagalo, da se zmehčajo.

Medtem ko se paprike kuhamo, pripravite PajsoRiž in mesni nadev. PajsoRiž skuhajte v skladu z navodili na embalaži, nato ga odcedite in postavite na stran. Začnite pripravljati mesni nadev tako, da v ponvi segrejete olje in na njem prepražite nasekljano čebulo. Nato dodajte česen in pražite, vendar pazite, da se ne zažge.

Naslednji korak je dodati mleto goveje meso in ga pražiti, dokler ne dobi lepe zlate barve. Po želji lahko dodate tudi na drobno narezano zelenjavo, kot so ostanke paprike. Ko je meso popraženo, dodajte še drobno narezan paradižnik in paradižnikovo omako. Če se zdi, da je masa presuha, dodajte malo vode. Počakajte, da zavre, nato pa počasi kuhajte. Dodajte sol, poper, nasekljano svežo baziliko in peteršilj ter nadaljujte z dušenjem, dokler se meso ne zmehča.

Medtem preverite paprike v pečici. Ko so paprike zmehčane, jih vzemite iz pečice in odstranite iz pekača, pri tem pa odlijte vodo iz pekača.

Mesnemu nadevu dodajte PajsoRiž in dobro premešajte. Napolnite paprike s to mešanico in na vrhu vsake paprike postavite košček sira. Paprike položite nazaj v pekač, jih pokrijte s folijo in pecite v pečici pri 200 stopinjah 20 minut. Po 20 minutah odstranite folijo in pecite še nekaj minut, da se sir lepo zapeče.

Postrezite polnjene paprike s svežo zeleno solato in uživajte v okusnem obroku!

Nadomestek riža je končno na voljo
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
LCHF Croissant French toast (3)
LCHF Croissant French toast
LCHF pohorska omleta
30
minut
2
LCHF pohorska omleta