Priprava LCHF polnjene paprike je preprosta, a okusna. Najprej segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Medtem ko se pečica ogreva, pripravite paprike tako, da jih očistite, odstranite pecelj in semena.
Nato vzemite ognjevaren pekač in vanj nalijte približno 1 centimeter vode. Paprike obrnite z luknjo navzdol, tako da so v vodi, nato pa pokrijte pekač s folijo in ga postavite v pečico. To bo paprike nežno pokuhalo na pari, kar jim bo pomagalo, da se zmehčajo.
Medtem ko se paprike kuhamo, pripravite PajsoRiž in mesni nadev. PajsoRiž skuhajte v skladu z navodili na embalaži, nato ga odcedite in postavite na stran. Začnite pripravljati mesni nadev tako, da v ponvi segrejete olje in na njem prepražite nasekljano čebulo. Nato dodajte česen in pražite, vendar pazite, da se ne zažge.
Naslednji korak je dodati mleto goveje meso in ga pražiti, dokler ne dobi lepe zlate barve. Po želji lahko dodate tudi na drobno narezano zelenjavo, kot so ostanke paprike. Ko je meso popraženo, dodajte še drobno narezan paradižnik in paradižnikovo omako. Če se zdi, da je masa presuha, dodajte malo vode. Počakajte, da zavre, nato pa počasi kuhajte. Dodajte sol, poper, nasekljano svežo baziliko in peteršilj ter nadaljujte z dušenjem, dokler se meso ne zmehča.
Medtem preverite paprike v pečici. Ko so paprike zmehčane, jih vzemite iz pečice in odstranite iz pekača, pri tem pa odlijte vodo iz pekača.
Mesnemu nadevu dodajte PajsoRiž in dobro premešajte. Napolnite paprike s to mešanico in na vrhu vsake paprike postavite košček sira. Paprike položite nazaj v pekač, jih pokrijte s folijo in pecite v pečici pri 200 stopinjah 20 minut. Po 20 minutah odstranite folijo in pecite še nekaj minut, da se sir lepo zapeče.
Postrezite polnjene paprike s svežo zeleno solato in uživajte v okusnem obroku!