Za pripravo lchf peresnikov z limonino omako izbere poljubne testenine - mi smo izbrali sezamove peresnike. Skuhamo jih po navodilih na embalaži.
Bio limono operemo in osušimo. Iz limone z lupilnikom odrežemo 2 rezini olupka in jih zrežemo na majhne trakce. Prestalo lupino naribano, limono prerežemo in iztisnemo sok. Iz ene limone dobimo 3 različne komponente.
Priprava okusne limonine omake za testenine je enostavna. Začnemo tako, da vzamemo globoko posodo, primerno za kuhanje omake. V njej segrejemo sladko smetano, dokler ne zavre. Nato odstavimo posodo in dodamo naribano limonino lupinico. Postopoma dodajamo maslo, medtem ko nenehno mešamo, da se maslo stopi in omaka zgosti. Omako kuhamo na zmernem ognju in jo začinimo s soljo ter poprom. Po potrebi lahko dodamo malo vode od testenin, da omaka postane želeno gostota. Nežno vmešamo kuhane testenine v omako, dodamo parmezan ter premešamo, da se siri stopi in se omaka lepo poveže z testeninami. Na koncu dodamo še limonin sok, premešamo in jed je pripravljena za serviranje. Okrasimo s svežo baziliko in nekaj trakci limone ter uživamo v okusni jedi ter posujemo s kvasnimi kosmiči. Ta preprost recept bo navdušil vse ljubitelje testenin.