Ko imate pripravljene rezance tortilje in mesnine, v skledi razbijte jajca – odvisno od velikosti omlete boste potrebovali 3-4 jajca. Dodajte začimbe po okusu, kot so sol, poper, morda malo česna v prahu ali svežih zelišč, kot sta peteršilj ali drobnjak. Z vilico ali metlico dobro stepite jajca, da postanejo enotna masa. Nato v skledo dodajte že narezano šunko oziroma mesnino ter nariban sir po vaši izbiri. Za to omleto je odličen nariban sir, kot so mozzarella, cheddar ali pa tudi feta, ki bo dodal rahlo slanost in kremnost.
Ko so vse sestavine zmešane, dodajte še tortilje narezane na rezance in znova vse skupaj dobro premešajte, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Na kuhalnik postavite ponev in dodajte malo olja ali masla, da se omleta ne bo prijela na dno. Ko se olje segreje, maso vlijte v ponev in jo lepo oblikujte v enakomerno debelo omleto. Pecite jo na srednji temperaturi, dokler spodnja stran lepo ne porjavi, nato pa omleto previdno obrnite in pecite še na drugi strani, dokler ni zlato zapečena. Omleto postrezite toplo s svežo zelenjavo ali solato po vaši izbiri za lahek in okusen obrok. Odlična je tudi hladna, za malico drug dan.