Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
LCHF mini palačinke polnjene s pajsotello

LCHF mini palačinke polnjene s pajsotello

LCHF mini palačiinke polnjene s pajsotello
Obrok: Malica, Sladica
Celoten čas: 25
minut
Število obokov: 2

LCHF mini palačinke polnjene s pajsotello so prava poslastica za dobro jutro ali lahko noč

Njihova nežna tekstura in bogata čokoladna sredica ustvarjata popolno kombinacijo. Vsak grižljaj je sladek, kremast in hkrati zdrav, saj so narejene iz nizkohidratnih sestavin. Idealen posladek za ljubitelje zdravega načina prehranjevanja!

Načini prehranjevanja

za diabetike
Low Carb
LCHF
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine
Beljaki (2 jajc)
40
g
Beljaki (2 jajc)
40
g
Mandljeva razmaščena moka – bela
60
g
Mandljeva razmaščena moka – bela
60
g
Voda
250-300
ml
Voda
250-300
ml
Soda bikarbona
1
ČŽ
Soda bikarbona
1
ČŽ
Eritritol v prahu z magnezijem
po okusu
Eritritol v prahu z magnezijem
po okusu
Flavor drops – Vanilija
po okusu
Flavor drops – Vanilija
po okusu
Čokoladni lešnikov namaz Pajsotella
4
Čokoladni lešnikov namaz Pajsotella
4
Postopek priprave
Priprava Pajsotelle:

Za pripravo naših LCHF mini palačink, polnjenih s Pajsotello, moramo najprej pripraviti Pajsotello. Pripravimo papir za peko in nanj naredimo tanke diske s Pajsotello. Diski naj bodo okrogli, ne predebeli in seveda ne preveliki.

Velikost diskov prilagodimo velikosti palačink, ki jih bomo pekli, pri čemer naj bodo diski občutno manjši, saj bodo kasneje v sredici palačink.

Priprava palačink:

V posodi  iz beljakov naredimo trd sneg. V drugi posodi pa zmešamo vse ostale sestavine mandljevo moko, vodo, sodo bikarbono, Eritritol in vanili kapljice (tukaj se držimo lastnega okusa, nekomu ne paše okus vanilije in lahko uporabi samo eritrtiol. Nekomu pa vanilijive kapljice ustrezajo pa lahko uporabi samo vanilijive kapljice).  Nato na zmernem ognju segrejemo ponev in pazimo, da se ponev ne segreje preveč, dodamo kokosovo maščobo (poljubno) in pričnemo s peko mini palačinke. 

V ponev z žlico ali zajemalko vlijemo manjšo količino mase tako, da se oblikuje mini palačinka okrogle oblike – maso samo vlijemo v ponev in sama se razlije v obliko palačinke. Ko je palačinka skoraj že pečena na njo položimo zamrznjen disk pajsotelle, prelijmo z malo palačinka mase, da jo prekrijemo in obrnemo. Pečemo dokler ni zlato rjave barve na spodnji strani. Tako počasi dobivamo končni izdelek lchfmini palačinke polnjene s pajsotello

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.