za diabetike
Njihova nežna tekstura in bogata čokoladna sredica ustvarjata popolno kombinacijo. Vsak grižljaj je sladek, kremast in hkrati zdrav, saj so narejene iz nizkohidratnih sestavin. Idealen posladek za ljubitelje zdravega načina prehranjevanja!
Za pripravo naših LCHF mini palačink, polnjenih s Pajsotello, moramo najprej pripraviti Pajsotello. Pripravimo papir za peko in nanj naredimo tanke diske s Pajsotello. Diski naj bodo okrogli, ne predebeli in seveda ne preveliki.
Velikost diskov prilagodimo velikosti palačink, ki jih bomo pekli, pri čemer naj bodo diski občutno manjši, saj bodo kasneje v sredici palačink.
V posodi iz beljakov naredimo trd sneg. V drugi posodi pa zmešamo vse ostale sestavine mandljevo moko, vodo, sodo bikarbono, Eritritol in vanili kapljice (tukaj se držimo lastnega okusa, nekomu ne paše okus vanilije in lahko uporabi samo eritrtiol. Nekomu pa vanilijive kapljice ustrezajo pa lahko uporabi samo vanilijive kapljice). Nato na zmernem ognju segrejemo ponev in pazimo, da se ponev ne segreje preveč, dodamo kokosovo maščobo (poljubno) in pričnemo s peko mini palačinke.
V ponev z žlico ali zajemalko vlijemo manjšo količino mase tako, da se oblikuje mini palačinka okrogle oblike – maso samo vlijemo v ponev in sama se razlije v obliko palačinke. Ko je palačinka skoraj že pečena na njo položimo zamrznjen disk pajsotelle, prelijmo z malo palačinka mase, da jo prekrijemo in obrnemo. Pečemo dokler ni zlato rjave barve na spodnji strani. Tako počasi dobivamo končni izdelek lchfmini palačinke polnjene s pajsotello
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.