V posodi iz beljakov naredimo trd sneg. V drugi posodi pa zmešamo vse ostale sestavine mandljevo moko, vodo, sodo bikarbono, Eritritol in vanili kapljice (tukaj se držimo lastnega okusa, nekomu ne paše okus vanilije in lahko uporabi samo eritrtiol. Nekomu pa vanilijive kapljice ustrezajo pa lahko uporabi samo vanilijive kapljice). Nato na zmernem ognju segrejemo ponev in pazimo, da se ponev ne segreje preveč, dodamo kokosovo maščobo (poljubno) in pričnemo s peko mini palačinke.
V ponev z žlico ali zajemalko vlijemo manjšo količino mase tako, da se oblikuje mini palačinka okrogle oblike – maso samo vlijemo v ponev in sama se razlije v obliko palačinke. Ko je palačinka skoraj že pečena na njo položimo zamrznjen disk pajsotelle, prelijmo z malo palačinka mase, da jo prekrijemo in obrnemo. Pečemo dokler ni zlato rjave barve na spodnji strani. Tako počasi dobivamo končni izdelek lchfmini palačinke polnjene s pajsotello