Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO bezgov sladoled brez sladkorja
KETO bezgov sladoled brez sladkorja pajs brez obresti

KETO bezgov sladoled brez sladkorja

Bezgov sirup služi tudi za pripravo okusnega bezgovega sladoleda!

Bezgov sladoled - ohladi se z osvežilnim in okusnim sladoledom brez dodanega sladkorja, ki ti bo na obraz narisal FIT nasmeh.

Narejen iz naravno osvežujočih sestavin in prijetno kremast, je bezgov sladoled zagotovo nekaj, kar boš z veseljem malical/a čez celo poletje. Njegova receptura, ki je povsem brez dodanih sladkorjev pa omogoča, da v njem uživaš čisto brez slabe vesti.

Glavno vlogo okusa v receptu pa nimajo bezgovi cvetovi, temveč naš 100% naravni bezgov sirup, ki je brez sladkorja in iz slovenskega bezga narejen v Sloveniji. Poleg različnih osvežilnih napitkov ga lahko uporabiš tudi za pripravo različnih sladic - res priporočamo, da ga preizkusiš tudi v obliki sladoleda.

Celoten čas: 10
minut
Čas priprave: 10
minut
Število obokov: 1

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Sladka smetana
250
ml
Sladka smetana
250
ml
Bezgovi cvetovi
10
Bezgovi cvetovi
10
Bezgov sirup brez sladkorja
2
Bezgov sirup brez sladkorja
2
Grški jogurt
200
g
Grški jogurt
200
g
Limonina lupinica ene limone
Limonina lupinica ene limone
Limonin sok
1
ČŽ
Limonin sok
1
ČŽ
Vodka
1
ČŽ
Vodka
1
ČŽ
Eritritol v prahu z magnezijem
po okusu
Eritritol v prahu z magnezijem
po okusu
Postopek priprave
Samo en korak:

Najprej segrejemo 50 ml sladke smetane in vanjo namočimo bezgove cvetove. Odstavimo z ognja in jih v smetani pustimo vsaj dve uri, preden jih dobro ožamemo. Če nam posamezni cvetovi ostanejo v smetani, ni s tem čisto nič narobe - če nimamo bezgovih cvetov, lahko ta korak v celoti izpustimo.

Ko je bezgova smetana pripravljena, ji primešamo grški jogurt, eritritol v prahu, limonino lupinico, limonin sok ter bezgov sirup in vse skupaj dobro premešamo.

Na koncu stepemo še preostanek sladke smetane in jo primešamo zraven. Mešamo, dokler ne dobimo enotne mase.

Maso prelijemo v posodo, kjer bomo hranili sladoled in jo čez noč postavimo v zamrzovalnik. Medtem ko je v zamrzovalniku ga večkrat premešamo, da se izognemo poledenelosti - približno trikrat bi moralo zadostovati.

Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika 10 minut preden ga postrežemo.

Dobro vedeti

Bezgove cvetove dodamo, če imamo možnost. Niso nujna sestavina recepta. Vodka je dodana zaradi strukture, da je sladoled mehkejši in bolj kremast.

Bi poskusil/a bezgov sirup brez sladkorja?
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
KETO Velikonočna jajca
20
minut
2
KETO Velikonočna jajca
KETO Ponvica
KETO Ponvica
keto polnjena čokoladna jajčka
50
minut
6
KETO polnjena čokoladna jajčka