za diabetike
Bezgov sladoled - ohladi se z osvežilnim in okusnim sladoledom brez dodanega sladkorja, ki ti bo na obraz narisal FIT nasmeh.
Narejen iz naravno osvežujočih sestavin in prijetno kremast, je bezgov sladoled zagotovo nekaj, kar boš z veseljem malical/a čez celo poletje. Njegova receptura, ki je povsem brez dodanih sladkorjev pa omogoča, da v njem uživaš čisto brez slabe vesti.
Glavno vlogo okusa v receptu pa nimajo bezgovi cvetovi, temveč naš 100% naravni bezgov sirup, ki je brez sladkorja in iz slovenskega bezga narejen v Sloveniji. Poleg različnih osvežilnih napitkov ga lahko uporabiš tudi za pripravo različnih sladic - res priporočamo, da ga preizkusiš tudi v obliki sladoleda.
Najprej segrejemo 50 ml sladke smetane in vanjo namočimo bezgove cvetove. Odstavimo z ognja in jih v smetani pustimo vsaj dve uri, preden jih dobro ožamemo. Če nam posamezni cvetovi ostanejo v smetani, ni s tem čisto nič narobe - če nimamo bezgovih cvetov, lahko ta korak v celoti izpustimo.
Ko je bezgova smetana pripravljena, ji primešamo grški jogurt, eritritol v prahu, limonino lupinico, limonin sok ter bezgov sirup in vse skupaj dobro premešamo.
Na koncu stepemo še preostanek sladke smetane in jo primešamo zraven. Mešamo, dokler ne dobimo enotne mase.
Maso prelijemo v posodo, kjer bomo hranili sladoled in jo čez noč postavimo v zamrzovalnik. Medtem ko je v zamrzovalniku ga večkrat premešamo, da se izognemo poledenelosti - približno trikrat bi moralo zadostovati.
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika 10 minut preden ga postrežemo.
Bezgove cvetove dodamo, če imamo možnost. Niso nujna sestavina recepta. Vodka je dodana zaradi strukture, da je sladoled mehkejši in bolj kremast.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.