za diabetike
Odkrijte okusen recept za omleto s peresniki, mozzarello, čebulo v prahu in svežim peteršiljem. LCHF Jajčka s peresniki so enostavni za pripravo - samo 15 minutah! Popoln obrok za vsako priložnost.
V posodo ubijemo štiri jajca in jim dodamo začimbe: sol, poper ter čebulo v prahu. Sestavine dobro premešamo, da se začimbe enakomerno porazdelijo po jajčni masi. Nato dodamo že skuhane in ohlajene peresnike ter jih previdno vmešamo v zmes, da se ne zlomijo. V zmes vmešamo še 200 gramov naribane mozzarelle in nasekljan svež peteršilj, kar bo jedi dodalo okus in svežino. V ponev vlijemo žlico olivnega olja in ga segrejemo na srednji temperaturi. Ko je olje dovolj vroče, vanjo vlijemo pripravljeno jajčno zmes. Maso enakomerno razporedimo po ponvi, da se enakomerno speče. Ponev pokrijemo s pokrovko in pustimo, da se masa peče približno deset minut, dokler jajca niso skoraj povsem strjena. Nato našo omleto previdno obrnemo in na vrh razporedimo še nekaj dodatne mozzarelle. Ponev ponovno pokrijemo s pokrovko in pečemo še pet minut, da se sir lepo stopi in poveže z jajčno zmesjo. Naša okusna omleta je pripravljena za serviranje in uživanje.
Našo omleto lahko ohladite narežete na kose in jo zamrznete do 2 meseca.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.